Recenzia tabletu Amazon Fire HD 10: Perfektná brána ku všetkému, čo Amazon ponúka

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak si plánujete kúpiť tablet, ale nechcete platiť za iPad, rad zariadení Fire od Amazonu sa za posledných pár rokov ukázal ako slušná alternatíva.



Zariadenia nie sú obzvlášť okázalé a nie sú vybavené najnovšími špecifikáciami – odvádzajú však skvelú prácu pri poskytovaní základného balíka zábavy za rozumnú cenu.



Tak je to aj s najnovšou verziou tabletov Fire HD. 10,1-palcový variant je určený na sledovanie videí, hranie hier a listovanie digitálnymi časopismi. Je to 8-palcový menší brat, ktorý sa možno lepšie hodí na čítanie elektronických kníh alebo prehliadanie webových stránok.



(Obrázok: PA)

Veľkou správou však je, že táto verzia víta v handsfree verzii virtuálneho asistenta Amazonu Alexa.

Fire HD 10 je teraz k dispozícii na nákup od Amazonu (kde inde) na rozumná cena 149,99 £ . Tu je to, čo za svoje peniaze dostanete.



Dizajn

Fire HD 10 zostáva takmer nezmenený od predchádzajúcich verzií, čo nie je zlé. Nemôže sa rovnať estetickému alebo prémiovému pocitu špičkového tabletu, akým je iPad Pro, no v skutočnosti sa o to ani nesnaží. Je to pekný, tenký kus spotrebnej techniky s plastovou zadnou stranou na dotyk, ktorá sa dodáva v čiernej, morskej modrej alebo punčovej červenej.

Rámy obklopujú 10,1-palcovú obrazovku, ktorá bola aktualizovaná na rozlíšenie s plným vysokým rozlíšením (1 920 x 1 080). Ostrosť obrazovky a reprodukcia farieb je na mieste, čo je dobré, pretože toto zariadenie budete väčšinou používať na konzumáciu video obsahu.



V multimediálnom ťahu je tu aj Dolby Atmos Audio vedený cez dvojicu duálnych stereo reproduktorov. Amazon tiež zvýšil výkon pridaním 2 GB pamäte RAM, vďaka čomu je o 30 % rýchlejší ako predchádzajúca generácia Fire HD 10.

Vždy som si myslel, že tablety od Amazonu sú upokojujúco pevné a stále je to tak. Fire HD 10 nemá pocit, že by ho bolo potrebné zabaliť do vaty hneď, ako ho vyberiete z krabice. Určite dokáže odolávať nárazom a nárazom rodinného života.

Vlastnosti

Amazon Fire HD 10 skutočne zažiari pri interakcii so službami Amazonu – Prime Video, Prime Reading alebo nakupovanie na stránke. Ako vždy je to skôr brána do Amazonu než čokoľvek iné a softvér Fire OS je na to špeciálne zameraný.

Môžete prejsť cez domovské stránky a rýchlo získať prístup k svojmu účtu Prime Video alebo zbierke elektronických kníh.

Ale je to integrácia Alexa, ktorá je tu skutočnou hviezdou. Kedykoľvek stačí povedať „Alexa“, čím spustíte asistenta a požiadate ho, aby stiahol rôzne funkcie. Ak ste používali inteligentný reproduktor Amazon Echo, už to poznáte.

Pre mňa to znamenalo, že som mohol postaviť Fire HD 10 v kuchyni a štekať naň príkazy, aby som si prehral televízne epizódy alebo pokračoval v podcastoch, zatiaľ čo som bol uprostred umývania. A čo viac, ak máte iné „inteligentné“ produkty (napríklad svetlá Philips Hue), môžete použiť Alexa na Fire HD 10 na ich ovládanie.

K dispozícii je tiež nová domovská stránka „Pre vás“, ktorá sleduje vaše naposledy použité knihy, aplikácie, hry atď. a poskytuje vám odporúčania na základe vašich záujmov.

Dôležité je, že hneď od začiatku je k dispozícii aj rodičovská kontrola, ktorá uzamkne tablet, aby si lapači nemohli začať kupovať veci alebo pristupovať k internetu. Toto je často prehliadaná funkcia, ktorá určite získa body Amazonu u tých z nás, ktorí zvažujú jedno z týchto zariadení pre rodinné prostredie.

Batéria a sklad

Vo vnútri Fire HD 10 je nevyberateľná batéria s uvádzanou výdržou batérie až 10 hodín pri zmiešanom používaní. To sa zhodovalo s mojou vlastnou skúsenosťou v priebehu soboty – občas som zdvihol tablet a pozrel si niečo medzi tým, ako som požiadal Alexu, aby mi pustila nejakú hudbu.

Úložisko je k dispozícii na úrovni 32 GB alebo 64 GB, čo by malo byť dostatočné. Ak nie, je tu možnosť rozšírenia pomocou microSD karty.

Záver

Zváženie, či získať alebo nezískať Amazon Fire HD 10, je celkom jednoduchý návrh. Ak už ste zákazníkom služby Prime a máte prístup k flotile služieb predajcu, je to celkom jasné.

Toto nie je myslené ako alternatíva k iPadu Pro od Apple alebo Surface Pro 4 od Microsoftu, je to zábavné zariadenie, ktoré nič nezruinuje.

Milovníci tabletov sa môžu uškŕňať nad relatívne nízkym rozlíšením a nedostatočným prístupom k balíku aplikácií Google (Amazon prevádzkuje svoj vlastný, menej zásobený obchod s aplikáciami) a mali by pravdu. Ale tí z nás s rodinami a napätými rozpočtami, ktorí sa nemusia nevyhnutne zaujímať o všetky zvončeky a píšťalky zariadenia s cenou 500 a viac £, si tu prídu na svoje.

Nie je to veľký skok oproti minulému Fire HD 10 a povedal by som, že jediným dôvodom, prečo skutočne ísť do tohto tabletu, je predstavenie Alexa. Hlasový asistent Amazonu pokračuje v obrovskom pokroku a mať ho bez použitia rúk na Fire HD 10 je veľkým dôvodom, prečo ho pridať do nákupného košíka.

Amazon Fire HD 10 si môžete kúpiť tu .

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: