Služba Android Pay sa spúšťa v Spojenom kráľovstve – s mesačnými zľavami na kávu a jedlo so sebou, aby ste sa pripútali k mobilným platbám

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Oznámil to Google Android Pay je teraz k dispozícii vo Veľkej Británii a umožňuje používateľom smartfónov so systémom Android uskutočňovať bezkontaktné platby presne rovnakým spôsobom ako používateľom zariadení iPhone.



Páči sa mi to Apple Pay , Android Pay je možné použiť všade, kde sú akceptované bezkontaktné platby – vrátane obchodov na hlavnej ulici, ako sú Boots, Starbucks a Waitrose. Dá sa použiť aj na zaplatenie za metro, autobus alebo vlak s Transport for London.



Používateľom stačí stiahnuť si aplikáciu Android Pay z obchodu Google Play, zaregistrovať svoju kreditnú alebo debetnú kartu a potom začať platiť priložením telefónu k platobnému terminálu v obchodoch – rovnako ako pri bezkontaktných kartách.



Používatelia služby Android Pay môžu vykonávať transakcie až do 30 £ bez toho, aby museli odomknúť telefón. Pri transakciách vyšších ako 30 £ bude musieť zadať svoj PIN, bezpečnostný vzor alebo odtlačok prsta.

Android Pay sa spúšťa vo Veľkej Británii

„Príchod Android Pay opäť ukazuje, ako je Spojené kráľovstvo globálnym lídrom v zavádzaní digitálnych technológií,“ povedal Jimmy McLoughlin, vedúci inštitútu pre digitálnu ekonomiku.

„Už sme bezkontaktným hlavným mestom sveta a Android pay dáva zákazníkom ďalšiu možnosť rýchlej a pohodlnej platby.“



Android Pay funguje so všetkými zariadeniami Android so systémom KitKat 4.4 alebo vyšším, ktoré obsahujú čip NFC (Near-Field Communication).

Pri spustení bude Android Pay podporovať kreditné a debetné karty Mastercard a Visa vydané bankami Bank of Scotland, First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, M&S Bank, MBNA a Nationwide Building Society.



Android Pay sa spúšťa vo Veľkej Británii

Niektoré veľké banky ako Barclays, Natwest a Santander ešte nie sú podporované, ale Google uviedol, že neustále pribúdajú noví partneri.

Na oslavu spustenia spúšťa spoločnosť Google propagačnú akciu s názvom „Android Pay Day“, ktorý odmení používateľov špeciálnymi ponukami v utorok pred výplatným dňom v mesiaci, „aby bol posledný týždeň o niečo menej bolestivý“.

Počnúc júnom budú Starbucks UK a Deliveroo medzi prvými, ktorí odmenia používateľov Android Pay ponukami na šetrenie peňazí – a Google uviedol, že v nasledujúcich mesiacoch budú dostupné ďalšie ponuky.

Ernest Doku, odborník na telekomunikácie zo spoločnosti uSwitch.com, v komentári k spusteniu uviedol, že vybudovanie dôvery v mobilné platby medzi bežnými ľuďmi bude trvať roky, nie mesiace.

Android Pay sa spúšťa vo Veľkej Británii

„Bezpečnosť bude problémom, ktorý musí Android prekonať pri každodenných platbách, najmä pre staršiu generáciu,“ povedal.

Nízka prekážka vstupu Android Pay však znamená, že to bude mať širší vplyv na to, ako Briti platia za tovar, ako samotná Apple Pay.

„Každý používateľ Androidu, ktorý sa úkosom pozrie na svojich kamarátov, ktorí vlastnia iPhone a platí telefónom za kávu a lístky na vlak, môže toto zelenooké monštrum oddýchnuť. Android Pay je tu a je plodný,“ povedal.

„Široká podpora pre NFC znamená, že to funguje všade, kde sú akceptované bezkontaktné karty, ale spustenie je len začiatok a treba pracovať na získaní bežného prijatia.“

Android Pay sa spúšťa vo Veľkej Británii

Google uviedol, že Android Pay používa „odvetvovú štandardnú tokenizáciu“, aby zaistila bezpečnosť transakcií. To znamená, že s vašou platbou sa neodošle skutočné číslo vašej kreditnej alebo debetnej karty.

Namiesto toho používa virtuálne číslo účtu, ktoré poskytuje ďalšiu úroveň zabezpečenia. Hneď ako uskutočníte nákup, uvidíte potvrdenie o platbe, ktoré ukazuje, kde sa daná transakcia uskutočnila, takže je ľahké zachytiť akúkoľvek podozrivú aktivitu.

Ak sa váš telefón niekedy stratí alebo vám ho ukradnú, pomocou Správcu zariadenia Android môžete svoje zariadenie odkiaľkoľvek okamžite uzamknúť, zabezpečiť ho novým heslom alebo ho dokonca vymazať zo svojich osobných údajov.

Čítaj viac: Apple Pay: Prečo sa používatelia iPhonov už nikdy nebudú musieť obávať, že nechajú svoju peňaženku doma

načítavanie ankety

Zabijú mobilné platby hotovosť?

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: