Apple konečne oznamuje dátum spustenia macOS Big Sur – a nie je na čo čakať

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Po mesiacoch očakávania, Apple konečne oznámila dátum spustenia macOS Big Sur – najnovšej verzie najpokročilejšieho desktopového operačného systému na svete.



Operačný systém bol prvýkrát predstavený v júni a nakoniec bude uvedený na trh 12. novembra.



Craig Federighi, senior viceprezident pre softvérové ​​inžinierstvo spoločnosti Apple, povedal: macOS Big Sur je veľká aktualizácia, ktorá posúva legendárnu kombináciu výkonu UNIXu s jednoduchým používaním Macu a prináša našu najväčšiu aktualizáciu dizajnu za viac ako desaťročie.



Vďaka svojmu modernému a čistému vzhľadu, obrovským vylepšeniam kľúčových aplikácií vrátane Safari, Správy a Mapy a novým funkciám ochrany osobných údajov si myslíme, že každý si zamiluje prelomový zážitok, ktorý ponúka macOS Big Sur.

macOS Big Sur obsahuje najväčšiu inováciu dizajnu od Apple od uvedenia Mac OS X.

macOS Big Sur obsahuje najväčšiu inováciu dizajnu od Apple od uvedenia Mac OS X (Obrázok: Apple)



Nový dizajn uľahčuje navigáciu, pričom tlačidlá a ovládacie prvky sa zobrazujú, keď je to potrebné, a zmiznú, keď nie.

Používatelia si môžu prispôsobiť svoj panel s ponukami, ktorý obsahuje úplne nové ovládacie centrum, ktoré poskytuje rýchly prístup k ovládacím prvkom z pracovnej plochy.



Safari, prehliadač Apple, tiež dostal obrovskú aktualizáciu.

Apple vysvetlil: V najväčšej aktualizácii Safari od jeho pôvodného spustenia v roku 2003 je najrýchlejší prehliadač na svete ešte rýchlejší a poskytuje špičkovú rýchlosť1 a výdrž batérie.

Rýchly engine JavaScript Safari mu pomáha prekonať ostatné prehliadače na Macu a PC a Safari načítava často navštevované stránky v priemere o 50 percent rýchlejšie ako Chrome.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
iOS 14

Karty boli úplne prepracované, aby bola navigácia v Safari rýchlejšia a výkonnejšia, pretože zobrazuje viac kariet na obrazovke, predvolene zobrazuje ikony favicon na ľahkú identifikáciu otvorených kariet a poskytuje používateľom rýchly náhľad stránky jednoduchým umiestnením kurzora myši na kartu.

Používatelia si tiež môžu prispôsobiť novú úvodnú stránku Safari s obrázkom na pozadí, aby získali prispôsobenejší zážitok.

Správy na Macu teraz obsahujú nové nástroje na lepšiu správu vašich konverzácií vrátane možnosti pripnúť obľúbené konverzácie, pridávať do správ efekty a odosielať skupinové správy.

Ako vždy, Apple umiestnil súkromie jadrom systému MacOS Big Sur.

Apple dodal: Inšpirované pohodlnosťou a čitateľnosťou nutričných označení potravín, nové informácie o ochrane osobných údajov podrobne uvedené v obchode Mac App Store pomôžu používateľom pochopiť postupy ochrany osobných údajov aplikácií pred ich stiahnutím, vrátane typov údajov, ktoré môžu aplikácie zhromažďovať – ako napríklad používanie, kontaktné informácie alebo umiestnenie – a či sú tieto údaje zdieľané s tretími stranami na účely sledovania.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: