Ukážka Baldur’s Gate 3: Pokračovanie epického fantasy RPG prichádza do skorého prístupu a spája staré a nové

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Od môjho prvého výletu do fantasy krajiny Faerûn a rušného mesta Baldur’s Gate ubehlo už viac ako 20 rokov a je skvelé vziať do ruky meč a vrátiť sa do Forgotten Realms.

Koniec 90. rokov a začiatok 21. storočia bol skvelý čas na hry na hrdinov a CRPG s klasikami ako Baldur’s Gate, Fallout a Planescape Torment. Tieto dobrodružstvá boli okrem detailných a komplexných RPG systémov známe svojimi živými prostrediami, skvelými obchodmi a písaním.

Séria Baldur’s Gate bola pre mnohých hráčov formujúcim zážitkom, ktorý im predstavil Dungeons and Dragons, ako aj klasické fantasy prostredie na hranie rolí.



Okrem vysokej fantázie elfov a škriatkov bola séria známa aj tým, že má temný nádych, najmä s Baldur's Gate II: Shadows of Amn. Baldur’s Gate 3 okamžite zapadá do týchto temných tém a chorobne zvyšuje latku ešte vyššie.



ako dlho trvá austrálska chrípka

Existujú rozsiahle možnosti, ktoré vám umožnia vytvoriť si dokonalú postavu (Obrázok: Larian Studios)



Larian Studios sú najlepšie známi svojou prácou na sérii Divinity RPG a ich láska a starostlivosť o D&D a Baldur’s Gate je evidentná, hoci to neznamená, že sa nesnažili inovovať a aktualizovať mechaniku a hrateľnosť franšízy.

Hra je momentálne v predbežnom prístupe, čo znamená, že je stále vo fáze vývoja pred vydaním. Môže obsahovať chyby, závady a môže chýbať obsah, ktorý sa ešte musí implementovať.

Hry v tejto fáze sú často alfa zostavy, ktoré sú navrhnuté tak, aby vám poskytli určitú predstavu o tom, čo príde, presvedčili ľudí, aby si hru kúpili, a tiež umožnili vývojárom získať ďalšie financovanie a spätnú väzbu na prebiehajúci projekt.

Kupujúci tiež získajú jedinečný zážitok z toho, ako sa hra vyvíja, pričom niekedy navrhnú zmeny a nápady ešte pred vydaním celej hry.



Po šokujúcom úvode do predchádzajúcej hry Baldur's Gate 2, ktorý zahŕňal mučenie a prísľuby „nevyužitej sily“, ale Baldur's Gate 3 skutočne nakopne veci s vaším hlavným hrdinom po tom, čo bol unesený, podstúpi viscerálne znepokojivé vloženie cudzopasného pulca. tajomné a hrozivé Mind Flayers, ktoré vás uniesli, vložili do ich mozgu.

Odporné odhalenie, že tento útok povedie k vašej prípadnej bolestivej premene na jedno z týchto zlomyseľných monštier ovládajúcich myseľ, bolo strašným katalyzátorom na naštartovanie zápletky a dodalo vášmu dobrodružstvu pocit nepokoja a tlaku.



Tieto záhadné humanoidne/chobotnicovité bytosti v štýle Cthulhu využívajú svoje úžasné psychické schopnosti a rozmnožujú sa prostredníctvom násilnej transformácie ostatných vložením svojich mláďat do hostiteľov v procese nazývanom Ceremorphosis.

Po úžasnom – aj keď znepokojujúcom – filme vás potom privíta detailná obrazovka na vytvorenie postavy, ktorá ovplyvní spôsob, akým budete hru hrať.

A potom sa vás kupodivu hra doslova opýta, čo vás priťahuje, a aby ste vytvorili druhú postavu, mohol by to byť potenciálny partner, ktorého stretnete a uvidíte vo svojich snoch, alebo možno tvár, ktorú si kúpite neviditeľným nepriateľom, aby s vami manipuloval?

nezostaneš ďalší deň


K dispozícii je tiež 5 vopred pripravených postáv s vlastnými štatistikami a špecifickými príbehmi, ktoré bohužiaľ momentálne nie sú dostupné v tejto zostave.


Môžete si tiež vybrať z 8 rás, ako aj podtypov, ktoré ponúkajú jedinečné výhody. Potom si vyberiete svoju triedu, pozadie a distribuujete štatistiky, ktoré vám umožnia optimalizovať stavbu vašej postavy.

Strašidelní Mind Flayers využívajú svoje úžasné psionické sily na ovládanie a manipuláciu s nepriateľmi

Baldur’s Gate 3 sa odohráva 100 rokov po udalostiach predchádzajúcich dobrodružstiev a určite sa snaží vyraziť si vlastnú cestu, čo nie je zlé, hoci ktovie, či z týchto hier zostali nejaké zvyšky?


Na rozdiel od mnohých RPG, ktoré začínajú pomaly, kým sa zoznámite so zložitou mechanikou, BG3 začína s akciou okamžite.

Preč je stará izometrická perspektíva a škriatkovia Infinity Engine na maľovanom pozadí, ktoré boli základom týchto klasických hier.

The Forgotten Realms nikdy nevyzerali lepšie vďaka novému enginu Divinity 4.0, čo znamená, že vyzerá veľmi podobne ako séria Divinity, no s úžasnými detailmi a skvelými animáciami postáv, ktoré vdýchnu svetu život.

anthony "biely tony" johnson

Bolo však viditeľné nejaké rušivé vyskakovanie, ktoré bude, dúfajme, minimalizované alebo odstránené konečným vydaním.

Aj keď môžete hrať s perspektívou zhora nadol, ako sú hry Divinity a vintage Baldur’s Gate, existuje aj bližšia perspektíva tretej osoby, ktorá vyzerá skvele a pôsobí oveľa filmovejšie.

Podobne ako pri hre s perom a papierom, na ktorej je založená, aj od vás sa niekedy vyžaduje, aby ste si overili svoje schopnosti. Keď k tomu dôjde, na obrazovke sa vrhne 20-stranná kocka s názvom d20, ktorá ukazuje, aké číslo potrebujete na to, aby ste prešli touto skúškou zručností, a odhaľuje váš výsledok.

Avšak bez ohľadu na to, aké dobré sú vaše schopnosti, úspech nie je nikdy zaručený a tieto kontroly môžete zlyhať, aj keď sú v jednej z vašich špecialít, čo je veľmi nepríjemné a trestajúce. Aj keď to platí pre stolovú hru D&D, ocenil by som automatické odovzdávanie niektorých kontrol alebo aspoň možnosť ich opätovného získania, ak sa moja postava špecializuje na túto schopnosť.

Viete, že to bude jeden z tých dní, keď potrebujete vytiahnuť hovoriaci mozog z ľudskej lebky

Boj je na rozdiel od predchádzajúcich BG hier plne ťahový, výsledkom čoho sú náročnejšie a menej odpúšťajúce stretnutia. Malé chyby a zlyhania zručností môžu skutočne narušiť rovnováhu, čo znamená, že musíte svoje pohyby veľmi starostlivo premyslieť a využiť každú výhodu, zručnosť a environmentálnu výzvu, aby ste získali prevahu. Často som mal pocit, že som súboj prežil len na dlani, čo sa nebude páčiť všetkým fanúšikom predchádzajúcich hier.

Môžete využiť environmentálne nebezpečenstvá podobne ako v Divinity, čo vám umožní zapáliť kaluže oleja, zelektrizovať vodu alebo zhodiť neisto vyvážené predmety, aby ste spokojne rozdrvili nič netušiacich nepriateľov.


Rovnako ako dobrá hra D&D v reálnom svete, môžete dokonca odstrčiť nepriateľov z hrán, aby ste získali výhodu v boji, čo je pravdepodobne najlepšia implementácia stealth mechaniky v RPG, akú som kedy videl.

844 anjelské číslo láska

Môžete dokonca hádzať predmety zo svojho inventára na nepriateľov, ak ste zúfalí, alebo hodiť elixír na priateľa alebo nepriateľa, vďaka čomu sa budete cítiť oveľa viac ako pri stolnej hre.

Najnovšie herné recenzie

Prvý člen skupiny, ktorého som naverboval, bol hovoriaci mozog, ktorému narástli nohy a chápadlá, a to je často tá zvláštna a geniálna vec, na ktorú narazíte v Baldur’s Gate.

Môžete skákať z ríms, aby ste preskúmali neviditeľné oblasti a našli korisť alebo sa dostali na padavky. Ak vaša zbraň potrebuje ďalší kop, môžete ju ponoriť do ohňa a získať požiarne poškodenie nad rámec bežného výkonu.

Trochu ma mrzelo, že titulárne mesto nebolo v tejto verzii dostupné, pretože som naozaj chcel vidieť, ako sa zmenilo od predchádzajúcich hier.

Baldur’s Gate 3 zatiaľ úspešne spája predchádzajúce diely, sériu Larian’s Divinity a sady pravidiel D&D, aby vytvoril niečo nové a úžasné.

Vďaka zložitejšiemu a náročnejšiemu boju pôsobí boj taktickejšie a obohacujúcejšie ako predchádzajúce tituly Baldur’s Gate.

Hra pôsobí ako najautentickejšia interpretácia D&D, akú som kedy hral, ​​ponúka množstvo nekonvenčných riešení a fascinujúcich možností, čo znamená, že som nesmierne nadšený z toho, ako konečný produkt skončí. Ale aj v súčasnom stave sa nákup ľahko oplatí hod kockou, pretože je predurčený stať sa kritickým hitom.


Baldur’s Gate 3 je teraz k dispozícii na PC s predbežným prístupom na Steam, Google Stadia a GOG.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: