Britské firmy zakázali predávať mobilné telefóny „uzamknuté“ do konkrétnych sietí

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Mobilný telefón Spoločnosti majú mať zakázané predávať zariadenia, ktoré sú „uzamknuté“ do špecifických sietí, rozhodol komunikačný regulátor.



Ofcom uviedol, že spoločnostiam ako BT/EE, Tesco Mobile a Vodafone bude povedané, aby nasledovali svojich ostatných veľkých rivalov len v dodávaní telefónov, ktoré zákazníkom umožňujú prepínať z jednej siete do druhej, pričom si ponechajú svoj existujúci telefón.



Pravidlá začnú platiť od decembra 2021.



Selina Chadha, riaditeľka pripojenia Ofcom, povedala: „Vieme, že veľa ľudí môže odradiť od prepínania, pretože ich telefón je zablokovaný.

'Takže zakazujeme mobilným spoločnostiam predávať uzamknuté telefóny, čo ľuďom ušetrí čas, peniaze a námahu - a pomôže im to získať lepšie ponuky.'

Ofcom uviedol, že spoločnostiam ako BT/EE, Tesco Mobile a Vodafone bude povedané, aby nasledovali svojich ostatných veľkých rivalov v poskytovaní iba telefónov, ktoré umožňujú zákazníkom prechádzať z jednej siete do druhej. (Obrázok: PA)



V súčasnosti spoločnosti ako BT/EE, Tesco Mobile a Vodafone stále predávajú mobilné telefóny, ktoré nie je možné používať v iných sieťach, pokiaľ nie sú odblokované.

Zákazníci môžu odomknúť svoje telefóny, hoci to stojí peniaze.



Ofcom uviedol, že očakáva rozsiahle dodržiavanie nových pravidiel a spoločnostiam, ktoré ich porušia, hrozí vysoké pokuty.

Hovorca Vodafone UK povedal: 'Sme pripravení implementovať tieto zmeny, keď vstúpia do platnosti.'

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Smartfóny

Richard Neudegg, vedúci regulácie na porovnávacej stránke Uswitch.com, uviedol, že toto oznámenie „konečne zbaví priemysel tejto anachronickej praxe“.

Povedal: „Napriek niektorým skromným zlepšeniam procesu je odomykanie v prípade potreby často utrpením.

„Keď vstúpia do platnosti nové pravidlá, zákazníci si budú môcť kúpiť telefón a balík, ktorý chcú, s akoukoľvek sieťou, s vedomím, že ak sa neskôr rozhodnú prejsť na inú sieť, môžu tak urobiť jednoducho a rozhodnúť sa podľa toho. čisto na tom, čo je pre nich správne.“

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: