Náraz asteroidu zapáli ohnivú guľu so silou jadrovej bomby – prečo NASA nevyhlásila poplach?

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Mohutná ohnivá guľa so silou jadrovej bomby explodovala v zemskej atmosfére pred dvoma týždňami – a svet si to takmer nevšimol.



Náraz asteroidu vyvolal na oblohe mohutnú explóziu, ktorá bola najsilnejšia zaznamenaná od chvíle, keď sa 20 metrov široký meteor rozletel 28,5 míle nad ruským mestom Čeľabinsk.



Tajomná vesmírna skala narazila 6. februára do zemskej atmosféry na oblohe nad odľahlou oblasťou Atlantického oceánu a vyvolala explóziu o sile 13 000 ton TNT.



Hoci NASA udalosť zaznamenala, nerozhodla sa informovať verejnosť oznámením o jej existencii v blogovom príspevku alebo tlačovej správe.

Phil Plait, astronóm, ktorý si všimol známky výbuchu pochované v údajoch NASA, navrhol, že výbuch bol zaznamenaný krídlom vlády USA s použitím utajovanej technológie.

Ohnivá guľa: Obrázok pekla, ktoré vyvolal Čeľabinský meteorit

Ohnivá guľa: Obrázok pekla, ktoré vyvolal Čeľabinský meteorit



Čítaj viac :

„Predpokladal by som, že armáda vidí väčšinu udalostí, ak nie všetky, v tomto rozsahu, ale rozhodla sa ich nenahlásiť z vlastných dôvodov,“ napísal v blogu na Slate.



'Chápem túžbu, aby udržali svoju technológiu a schopnosti v tajnosti.'

Výbušné: Dôkazy o ohnivej gule boli pochované v údajoch NASA

Výbušné: Dôkazy o ohnivej gule boli pochované v údajoch NASA

Hoci posledný hlboký náraz spôsobil výbuch silný ako ohnivá guľa, ktorá zničila Hirošimu, nebol taký silný ako výbuch v Čeľabinsku.

Plait povedal, že podobný náraz by „rozbil niektoré okná a pravdepodobne by vydesil veľa ľudí“, ak by vybuchol nad obytnou oblasťou.

V Čeľabinsku bolo zranených viac ako 1000 ľudí, väčšinou črepinami skla, ktoré lietali vzduchom pri rozbíjaní okien.

Čeľabinský meteorit

Stopa meteoritu, zatiaľ čo fragmenty meteoritu padajú v riedko obývanej oblasti Čeľabinsk vo februári 2013 (Obrázok: Barcroft)

V tom čase to povedali vedci obrovský výbuch bol pre Zem „budíček“. a povedal, že náraz asteroidu by mohol zničiť ľudstvo.

načítavanie ankety

Prečo NASA neoznámila ohnivú guľu?

DOTERAZ 0+ HLASOV

Zakrývalo to tajnú technológiuVýbuch sa odohral v odľahlej oblasti a nezabil žiadnych ľudíJe to zakrývanie existencie mimozemšťanovPretože nás to nemusí trápiťNajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: