Spustenie iPhone X RECAP: Apple Watch 3, iPhone 8 a 8 Plus boli tiež predstavené na hlavnej udalosti v septembri 2017

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Spoločnosť Apple dnes večer oznámila svoj plán na ďalšie desaťročie vo svojom novom sídle „vesmírnej lode“ v Kalifornii, kde predstavila svoj nový Apple Watch 3 , vylepšená Apple TV a nová iPhone 8 , 8 Plus a iPhone X.



Nové hodinky nebudú o nič väčšie ako ich predchodcovia, ale po prvýkrát majú zabudované 4G – čo znamená, že na uskutočňovanie a prijímanie hovorov nemusíte mať so sebou telefón.



Apple TV prinesie do vášho domova filmový zážitok vďaka vylepšenej 4K grafike.



The iPhone 8 a iPhone 8 Plus bude mať lepšie fotoaparáty a ďalšie – zatiaľ čo elegantný celosklenený iPhone X bude mať „Face ID“, selfie kameru „TrueDepth“ a batériu, ktorá vydrží o dve hodiny dlhšie ako iPhone 7.

Titulok znie, že „desiatka“, ako sa vyslovuje, nebude k dispozícii do 3. novembra – a ceny budú začínať na úžasných 999 librách.

Podujatie - ktoré bolo tiež prvá príležitosť nahliadnuť do Apple Parku , kampus s rozlohou 175 akrov navrhnutý spoločnosťou Foster & Partners, v ktorom bude nakoniec bývať viac ako 12 000 zamestnancov spoločnosti Apple – otvoril sa hlasom zosnulého zakladateľa Steva Jobsa.



iPhone

Môžete sledovať celý vývoj, ako sa udiali, priamo tu.

06:17

Všimol si ešte niekto, že sa jeho iPhone spomalil?

Rovnako ako pri predchádzajúcich spusteniach, niektorí zákazníci Apple si všimli, že ich zariadenia sa „spomalili“ tesne pred vydaním novej aktualizácie.



Zdá sa, že výskum uskutočnený v roku 2014 podporuje dlhodobé podozrenia, že Apple môže „zámerne“ spomaliť staršie modely, aby povzbudil zákazníkov, aby si kúpili najnovšie vydanie.

Vyhľadávania výrazu „iPhone slow“ v mesiacoch pred každým vydaním od roku 2008 prudko vzrástli.

05:10

Prvý iPhone s technológiou rozpoznávania tváre

iPhone X bude prvým smartfónom spoločnosti Apple, ktorý bude vybavený technológiou rozpoznávania tváre, ktorá používateľom umožní odomknúť zariadenie pomocou tváre.

Softvér na skenovanie tváre možno použiť aj na animáciu emotikonov a ich odosielanie ako správy

Nahrádza dotykové ID na snímanie odtlačkov prstov zabudované v tlačidle domov, ktoré z iPhone X zmizlo, aby uvoľnilo miesto pre väčšiu obrazovku.

Softvér na skenovanie tváre možno použiť aj na animáciu emotikonov a ich odosielanie ako správy, čo je funkcia, ktorú Apple nazýva Animoji.

04:02

iPhone X sa „bude predávať v obrovských objemoch napriek cenovej značke“

Počiatočná cena telefónu 999 libier – ktorá sa môže zvýšiť na 1 149 libier za verziu s najvyššou špecifikáciou – vyvolala na sociálnych sieťach určité pobúrenie.

Zariadenie sa začne predávať 3. novembra, približne dva mesiace po iPhone 8 a 8 Plus, ktoré sa začnú predávať 22. septembra.

Technologický expert Ian Fogg z IHS Markit uviedol, že cenový skok bol prehnaný vzhľadom na to, čo iPhone X ponúka z hľadiska upgradu.

Apple dúfa, že neskorší dátum dostupnosti pre iPhone X neovplyvní predaj iPhone 8 v tomto štvrťroku.

Nižšie ceny Apple iPhone 8 by mali obmedziť vplyv, ale zostáva to riziko.

iPhone X(Obrázok: Getty Images Severná Amerika)

iPhone X je budúcnosťou dizajnu smartfónov, no bude dostupný aj v budúcnosti.

iPhone X je smartfón s prémiovou cenou, ktorý po prvýkrát prekračuje hranicu 1 000 dolárov za najvyšší 256GB model.

Stále sa bude predávať v enormných objemoch, pretože Apple opakovane preukázal svoju schopnosť presvedčiť spotrebiteľov, aby presunuli svoje celkové výdavky tak, aby väčšiu časť svojho disponibilného príjmu umiestnili na nákup smartfónu.

A počiatočná cena 999 dolárov je len o 33 dolárov vyššia ako predtým najdrahší iPhone, 7 Plus 256 GB.

03:02

„Choďte si zabehať s hodinkami a buďte stále pripojení“

Toto bola naša vízia od začiatku, povedal na úvodnom podujatí prevádzkový riaditeľ Jeff Williams.

Teraz si môžete ísť zabehať len s hodinkami a stále budete pripojení. Je naozaj pekné vedieť, že vás možno v prípade potreby zastihnúť.

Samozrejme, Samsung Electronics Co Ltd predáva inteligentné hodinky s mobilným dátovým pripojením od roku 2014, ale prvé zariadenia boli objemné a trpeli slabou výdržou batérie, pretože dátové pripojenie spotrebovalo extra energiu.

Vyžadujú aj samostatné telefónne číslo.

Apple na druhej strane tvrdí, že jeho nová séria 3 bude mať výdrž batérie až 18 hodín a je len o zlomok milimetra hrubšia ako predchádzajúca séria 2.

A bude mať rovnaké telefónne číslo ako iPhone zákazníka, čo je stále potrebné.

01:40

Apple Watch už nepotrebujú pripojenie k telefónu

Stredobodom pozornosti mohli byť tri nové telefóny iPhone, ale používatelia Apple Watch dostali nové možnosti, ako sa oslobodiť od svojich telefónov na živom podujatí spoločnosti Apple.

Apple Watch Series 3 boli predstavené v San Franciscu a po prvýkrát budú vybavené mobilnými zariadeniami, čo znamená, že ich možno použiť na telefonovanie, odosielanie správ a streamovanie hudby, aj keď nie sú pripojené k smartfónu.

Apple Watch(Obrázok: Apple)

Nové hodinky pobežia na watchOS 4, novej verzii operačného systému inteligentných hodiniek od Apple, ktorý obsahuje vylepšené funkcie monitorovania srdcovej frekvencie a sledovania kondície.

Nová aplikácia Heart Rate širšie sleduje srdcovú frekvenciu používateľa – odosiela upozornenia, keď zariadenie zaznamená abnormálne skoky.

Aplikácia Workout, ktorá je už základom hodiniek Apple Watch, bola tiež aktualizovaná o nové rozhranie a viac prispôsobiteľných možností cvičenia.

00:36

Okázalé nové telefóny – a kampus

(Obrázok: Getty Images Severná Amerika)

Cook otvoril podujatie v Steve Jobs Auditorium v ​​novom kampuse spoločnosti Apple s poctou spoluzakladateľovi spoločnosti a bývalému výkonnému riaditeľovi Jobsovi, ktorý zomrel v roku 2011.

Samotná budova Apple bola považovaná za Jobsov finálny produkt a Cook sa niekoľko minút chválil dizajnom, energeticky úspornými funkciami a verejnými priestormi v novom kampuse, vrátane vlajkovej lode Apple Store.

Divadlo, nikdy predtým otvorené pre verejnosť, má rozľahlú presklenú vstupnú halu s dvoma masívnymi schodiskami z bieleho kameňa, ktoré vedú dolu do hľadiska. Vnútri je výzdoba podobná výzdobe obchodov Apple, s tvrdou javorovou podlahou a hnedými koženými sedadlami.

00:09

Odradila by vás cenovka 999 dolárov?

Cena iPhonu X zdvihla obočie, ale analytička Carolina Milanesi povedala, že je nepravdepodobné, že by to bol problém pre väčšinu spotrebiteľov.

Realita je taká, že najmä v Severnej Amerike, kde väčšina spotrebiteľov využíva splátkový plán, nezaplatíte tisíc dolárov, nakoniec zaplatíte za svoj mesačný plán možno o desať, pätnásť dolárov viac. Takže to naozaj neovplyvní váš rozpočet, ako sa ľudia obávajú, povedala.

Apple tiež predstavil upgrade pre Apple Watch. Nová séria 3, ktorá dokáže volať a pristupovať na internet bez toho, aby mal používateľ pri sebe iPhone, bude stáť 399 dolárov a bude podporovať celý rad aplikácií tretích strán.

23:43

Inovácia – alebo trik?

Vix Leyton z broadbandchoices.co.uk povedal: Tlak na neustálu inováciu a zdokonaľovanie dohnal Apple k vytvoreniu svojho doteraz najfuturistickejšieho telefónu, no okrem prísľubu dvoch hodín výdrže batérie navyše a nových funkcií fotoaparátu vedú AR a FaceID. tech tu pôsobí trochu nezvykle; pri niektorých z nich sa možno až príliš zameriava na to, čo by sa dalo urobiť, na rozdiel od toho, čo by sa malo.

Uvidí sa, do akej miery nová technológia skutočne zlepší používateľskú skúsenosť a odlíši ju od ostatných na trhu.

Moderní spotrebitelia sú už opatrní pri odhlasovaní ich ďalšej inovácie, pretože sa zdá, že zakaždým, keď to urobia, objaví sa nový hrdinský telefón, ktorý ich zastará.

V skutočnosti, za dymom a zrkadlami značky, iní výrobcovia mobilných telefónov pravdepodobne robia rovnako vzrušujúce veci za rozumnejšiu cenu, takže nikdy nebolo dôležitejšie nakupovať, ako slepo upgradovať na ďalšiu generáciu.

23:20

Svoje hovoria odborníci

Technologickí experti vyjadrili svoj názor na nový rad produktov spoločnosti Apple, pričom prvá reakcia mnohých bola zmiešaná.

Katie Collins z technologickej stránky CNET povedala: iPhone X je pokusom spoločnosti Apple obnoviť pocit exkluzivity, ktorý mali prví používatelia prvého iPhonu pred 10 rokmi.

Existuje pocit, že v roku 2017 môže každý vlastniť iPhone, ale iPhone X má vyššiu cenu ako väčšina prémiových telefónov, a preto bude presahovať rozpočet mnohých spotrebiteľov.

(Obrázok: REX/Shutterstock)

Zahrnutím bezdrôtového nabíjania, žiadneho tlačidla domov a rozpoznávania tváre na svojom špičkovom iPhone X nám Apple ukazuje svoju víziu pre ďalšie iPhony v nadchádzajúcich rokoch.

Žiadna z týchto technológií nie je sama osebe nová – technológia bezdrôtového nabíjania existuje už roky – ale ak môže nejaká spoločnosť podporiť široké prijatie medzi spotrebiteľmi, je to Apple.

Tieto tri nové telefóny iPhone budú nevyhnutne obľúbené medzi fanúšikmi spoločnosti Apple, ale výzvou spoločnosti Apple je teraz správne uspokojiť dopyt po každom modeli, najmä po iPhone X.

22:37 Stephen Jones

1 £ = 1 $ (oficiálny výmenný kurz Apple)

Nové gadgety sú v USA lacnejšie – zďaleka(Obrázok: AFP)

V posledných týždňoch sa objavilo množstvo titulkov o poklese hodnoty 1 libry – ale toto je niečo iné.

Rozhodnutie spoločnosti Apple stanoviť cenu svojho nového telefónu na presne rovnakú hodnotu v librách ako v dolároch vyvoláva takmer také zdesenie ako cena nového iPhonu X.

V USA teda za základnú verziu iPhone X 64GB zaplatíte 999 dolárov – a v Spojenom kráľovstve zaplatíte 999 libier.

Oficiálny výmenný kurz dnes večer je 1 GBP a dostanete 1,33 amerického dolára.

To znamená, že ak za niečo zaplatíte 999 dolárov, normálne by vás to stálo 752,25 £.

Takže v podstate platíte takmer o 250 GBP VIAC za nový telefón iPhone X, ak si ho kúpite vo Veľkej Británii a nie v USA.

Táto cenová stratégia môže byť niečo, čo Apple môže ľutovať.

22:18

'Funguje to pre ľudí s dvoma tvárami?'

„Internet“ zaznamenal niekoľko zábavných reakcií na spustenie spoločnosti Apple v Kalifornii.

Osobnými favoritmi NEWSAMOnline sú tí, ktorí sa pýtajú, ako by Faceless Men z Game of Thrones ovládali novú technológiu „Face ID“ na novom iPhone – ako je tento:

(Aj keď si uvedomte, že plagát sa pomýlil, Face ID funguje iba na iPhone X...)

Tu si môžete prečítať zhrnutie niektorých z najlepších vtipov:

http://www.NEWSAM.co.uk/tech/does-work-two-faced-people-11158972

21:43

iPhone X: Prvý pohľad na recenziu

Apple oznámil podrobnosti o očakávanom iPhone X - a S Online sa dostal do rúk jedného z prvých telefónov.

iPhone X je doteraz najdrahším telefónom spoločnosti – s cenami začínajúcimi na úžasných 999 £.

Aby sa predišlo akémukoľvek zmätku, vyslovuje sa ako „iPhone Ten“ – a je odvážne označovaný ako vzor pre mobilné telefóny na nasledujúce desaťročie.

everton vs man city tv

Ale milovníci iPhone všade sa budú pýtať, čo dostanete za peniaze?

Technická redaktorka NEWSAM's Sophie Curtis bola na predstavení v novom ústredí spoločnosti Apple s prezývkou „The Spaceship“ v Kalifornii a dostala sa do rúk jedného zo zariadení.

Tu je naša prvá pohľadová recenzia

(Obrázok: )

21:40

Postarajte sa o iPhone X

Sophie sa tiež dostal do rúk veľmi luxusný nový iPhone X – najdrahší iPhone všetkých čias.

Takto to vyzerá zblízka

21:39

Praktické s Apple Watch 3

Redaktorka NEWSAM Tech Sophie Curtis je v rukách a prvýkrát si prezerá nové zariadenia.

Na prvom mieste sú nové Apple Watch, ktorým sa podarilo napchať mobilnú technológiu do puzdra, ktoré je len o vlások väčšie ako predchádzajúca verzia.

Takto to vyzerá osobne.

20:59

Všetko o Apple Watch 3

Apple práve zložil kryt zo svojho nositeľného zariadenia novej generácie, tzv Apple Watch 3 - a tentoraz je to už mobilné, čo znamená, že môžete prijímať hovory, streamovať hudbu a posielať správy úplne nezávisle.

Apple tvrdí, že práve toto chceli technickí giganti vždy dosiahnuť zo svojej série inteligentných hodiniek, pretože si ich môžete vziať so sebou, kamkoľvek idete, a vždy zostať v spojení – a napriek tomu, že ide o mobilné telefóny, na ich používanie nebudete potrebovať iPhone.

Úplne nové hodinky Apple Series 3 budú stáť od 399 dolárov a podľa všetkého si ich bude možné predobjednať už 15. septembra, pričom oficiálne budú vydané 22. septembra.

Ak si chcete namiesto toho vybrať nemobilnú verziu, môžete si ju vyzdvihnúť za lacnejšiu cenu 329 dolárov. Séria 1 bude stále k dispozícii za nižšiu cenu 249 dolárov.

Tu je celý príbeh

20:49 Sophie Curtisová

SÚHRN: Nové iPhony od Apple sú vôbec najdrahšie

Spoločnosť Apple dnes na špeciálnom podujatí vo svojom sídle v Kalifornii predstavila tri nové telefóny iPhone – iPhone 8, iPhone 8 Plus a špeciálny model k 10. výročiu s názvom iPhone X .

iPhone X je doteraz najdrahším telefónom spoločnosti – a aby sa predišlo akémukoľvek zmätku, vyslovuje sa ako „iPhone Ten“ a odvážne sa označuje ako šablóna pre mobilné telefóny na nasledujúce desaťročie.

Apple ho predáva za rovnaké ceny v dolároch ($) ako v librách (£), čo znamená, že bude stáť 999 GBP za 64 GB model a 1 149 GBP za 256 GB model. Dostupný bude od 3. novembra – o mesiac a pol neskôr, ako sa očakávalo.

Tu je celý príbeh

20:42 Mike Smith

ICYMI: iPhone X vám umožňuje ovládať emotikony poo pomocou vašej tváre

Tu je klip z bezpochyby najlepšieho momentu udalosti.

Nový iPhone X od spoločnosti Apple umožní používateľom robiť niečo, o čom sme sa ani nesnívali, že by bolo možné s vreckovým zariadením.

Umožňuje vám prevziať kontrolu nad emotikonom poo s vlastnou tvárou.

Je to tak, animovanú hromadu exkrementov, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie spôsoby komunikácie mileniálov, možno ovládať pomocou novej funkcie Face ID tohto technologického giganta.

Tu je celý príbeh

20:10 Mike Smith

Nové zariadenia budú stáť rovnako v £ ako v $

Britské ceny pre iPhone X boli potvrdené – a sú presne rovnaké v £ ako v dolároch.

To znamená, že pri súčasnom výmennom kurze budeme za naše telefóny iPhone platiť oveľa viac ako naši americkí bratranci.

20:02 Mike Smith

V momente, keď bol predstavený iPhone X

Tu je prvý pohľad na iPhone X

19:53 Mike Smith

ICYMI: Budúcnosť videohier s rozšírenou realitou

19:51 KĽÚČOVÁ UDALOSŤ

Cena iPhonu X potvrdená

iPhone X bude začínať na neuveriteľných 999 dolároch a dostupný bude 3. novembra.

Je to drahý telefón.

Phil Schiller uvádza starý citát Wayna Gretzkého: Korčuľujem tam, kde bude puk, nie tam, kde bol.

Hovorí, že to je to, čo Apple robí s iPhone X.

19:49 Mike Smith

ICYMI: Tu je nový systém bezdrôtového nabíjania pre iPhone 8

19:46 Mike Smith

Systém AirPower bude nabíjať v podstate všetko súčasne

Nová nabíjacia podložka AirPower bude nabíjať iPhone X, iPhone 8, Apple Watch Series 3 a nový voliteľný bezdrôtový nabíjací box pre AirPods...to všetko súčasne.

A je tu nové šikovné rozhranie, ktoré sa zobrazuje na iPhone a hovorí vám, čo sa nabíja.

19:44 Mike Smith

Batéria iPhone X vydrží o 2 hodiny DLHŠIE ako iPhone 7

Nový iPhone má v sebe veľa šikovných trikov, o ktorých Phil Schiller poznamenáva, že zvyčajne prinesú zásah do výdrže batérie.

S radosťou však oznamuje, že vydrží o dve hodiny DLHŠIE ako iPhone 7.

19:43 Mike Smith

Selfie v režime portrétu

iPhone X vám umožní robiť selfie pomocou režimu Portrét – to je režim, vďaka ktorému je pozadie rozmazané a rozostrené.

To je dosť veľký krok pre selfie.

19:39 Mike Smith

iPhone X vám umožní ovládať emotikony poo s vašou tvárou

Toto je doteraz najlepší moment Keynote.

19:37 Mike Smith

Ako funguje Control Center na iPhone X?

Teraz, keď potiahnutie prstom zospodu nahradilo tlačidlo Domov, niektorí ľudia sa pýtajú, ako bude fungovať ovládacie centrum, ktoré používa rovnaké gesto.

Federighi predviedol nové gesto, potiahnutím nadol zo stavového riadku v hornej časti.

Čo vyvoláva otázku...kam budú chodiť upozornenia?

19:34 Mike Smith

Nepríjemný moment, keď demo iPhone zlyhá

Strieborná líška Craig Federighi sa prvýkrát objaví na predstavení, aby predviedol iPhone X.

Je nepríjemné, že gesto odomknutia nefungovalo na prvom zariadení, ktoré vyskúšal, a musel prejsť na zálohu.

Chudák Craig.

19:33 Mike Smith

Animoji je možné ovládať pomocou Face ID

No, toto bolo nečakané.

Používatelia môžu ovládať 3D animované emotikony svojou tvárou pomocou rovnakej technológie, akú používa Face ID.

Nazývajú sa Animoji.

Wow.

19:30 Mike Smith

Nastavenie Face ID vyzerá ako obrovská zábava

Nastavenie Face ID vyzerá oveľa zábavnejšie ako náročný proces nastavovania Touch ID.

Zrejme nezáleží ani na tom, či zmeníte účes. Stále vás rozpozná.

A nenechá sa oklamať fotografiami ani maskami.

Schiller trvá na tom, že všetko spracovanie prebieha na zariadení, vďaka čomu je o niečo menej strašidelné.

Hovorí, že šanca, že niekto dokáže odomknúť váš telefón s Touch ID, je 1 ku 50 000. S Face ID je to 1 z 1 000 000.

A nie je to len na odomknutie telefónu. Bude fungovať s Apple Pay a aplikáciami tretích strán, ako je 1Password.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: