iPhone X vs Samsung Galaxy S9: Ktorý vlajkový smartfón by ste si mali kúpiť v roku 2018?

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak je rok 2018 rokom, kedy plánujete upgradovať svoj smartfón, potom otázka, či ísť s Apple alebo Samsung, je pravdepodobne otázka, ktorej čelíte.



The iPhone X Keď bol minulý rok predstavený, otriasol svetom gadgetov a spoločnosť Samsung práve nadviazala s úplne novým vlajkovým zariadením.



význam čísla anjela 1133

Galaxy S9 sa môže v mnohom podobať minuloročnému Galaxy S8, no juhokórejský technologický gigant vykonal niekoľko odborných doladení, aby vás odlákal od spoločnosti Apple.



Oba tieto telefóny sú úžasné zariadenia na vrchole technologickej hry. Oboje vám prinesie malý majetok a obe by mali byť schopné držať krok s vašimi každodennými požiadavkami počas (aspoň) trvania 2-ročnej zmluvy.

Takže, ktorý z nich by ste si mali vybrať?

Dizajn

(Obrázok: Getty Images Severná Amerika)



V dnešnej dobe nie je potrebný lesklý hliník, oba sa dodávajú s elegantným celoskleneným dizajnom, ktorý umožňuje bezdrôtové nabíjanie a množstvo lepkavých odtlačkov prstov.

Ani jeden telefón už nemá domovské tlačidlo, pretože oba sa rozhodli pre ovládacie prvky na displeji. iPhone X má digitálnu lištu, zatiaľ čo Galaxy S9 sa rozhodol pre známe dotykové navigačné klávesy Androidu.



Oba smartfóny sú odolné voči prachu a vode, no Samsung Galaxy S9 má niekoľko funkcií navyše. Pre začiatok si S9 ponechal snímač odtlačkov prstov, ktorý je na zadnej strane pod šošovkou fotoaparátu. Apple upustil od svojho skenera Touch ID, aby sa zameral na Face ID.

kde sa natáčajú vrcholné blinders

A čo viac, S9 si ponechal 3,5 mm konektor pre slúchadlá, ktorý Apple bez okolkov zrušil. iPhone 7 ďalej. Ak ste fanúšikom slúchadiel, zostaňte pri S9.

(Obrázok: Jeff Parsons)

Veľkosť obrazovky sa medzi jednotlivými slúchadlami líši. S9 prichádza s výberom medzi 5,8-palcovým alebo 6,2-palcovým displejom s „Infinity Display“ s pomerom strán 18,5:9. 5,8-palcový displej iPhonu X využíva každý dostupný milimeter priestoru, siaha až do rohov telefónu, pričom v hornej časti má iba malý výrez pre reproduktor a fotoaparát.

Oba telefóny majú OLED displeje, ktoré sú lepšie ako LCD panely, pretože namiesto toho, aby vyžadovali podsvietenie, v prípade potreby rozsvietia jednotlivé pixely.

fotoaparát

Galaxy S9 aj iPhone X majú na zadnej strane duálne fotoaparáty, ktoré používateľom poskytujú 2x optický zoom. a schopnosť zachytiť efekt hĺbky poľa známy ako bokeh.

Bokeh je efekt, ktorý často používajú módni fotografi, aby objekt vyzeral, že vystupuje z obrázka, a zahŕňa rozmazanie pozadia fotografie, pričom objekt zostáva zaostrený.

Duálne fotoaparáty na oboch telefónoch sú veľmi podobné – oba obsahujú dva 12-megapixelové snímače, automatické zaostrovanie, optickú stabilizáciu obrazu a LED dvojtónový blesk.

Oba majú pôsobivé predné kamery so sledovaním tváre – umožňujú vám vytvárať animované emotikony a posielať ich priateľom.

Rozdiely sú v softvéri, pričom spoločnosť Apple ponúka možnosť „Portrait Lighting“, ktorá na fotografie prináša dramatické štúdiové svetelné efekty.

Medzitým Galaxy S9 zväčšuje svoje poverenia fotoaparátu. Je vybavený možnosťou super slabého osvetlenia s nastavením clony F1,5 a možnosťou snímania spomaleného videa rýchlosťou 960 snímok za sekundu.

Napájanie, softvér a výdrž batérie

(Obrázok: Jeff Parsons)

Galaxy S9 beží na 10nm 64-bitovej osemjadrovej čipovej sade Exynos s možnosťou výberu buď 4 GB RAM pre bežný telefón a 6 GB RAM pre S9+.

iPhone X beží na procesore Apple A11 Bionic s 3 GB RAM.

Zatiaľ čo Samsung sa ako obvykle rozhodol pre najnovšiu verziu operačného systému Android od Google, Apple zostáva pri svojom softvéri: iOS.

gogglebox Mary a Giles

Bez ohľadu na to, ako integrovaný Samsung robí Android, kombinácia hardvéru a softvéru iPhone bude vždy efektívnejšia a lepšia, pokiaľ ide o výdrž batérie. Samsung to teda musí vymyslieť v surovej veľkosti. S9 a S9+ majú batériu 3 000 mAh a 3 500 mAh, zatiaľ čo iPhone X si poradí s napájacím zdrojom 2 716 mAh.

Všetky tri možnosti vás prenesú cez deň s primeraným až miernym používaním.

Jim Morrison je príčinou smrti

Pokiaľ ide o softvér, oboje iOS 11 a Android Oreo predstavujú nové funkcie multitaskingu, vďaka ktorým môžu na obrazovke bežať dve aplikácie vedľa seba – takže môžete napríklad sledovať video na YouTube a zároveň odpovedať na e-mail.

Ako už bolo povedané, softvér je pravdepodobne hlavnou vecou, ​​ktorá tieto dva telefóny odlišuje, takže pred rozhodnutím sa oplatí vyskúšať iOS 11 aj Android Oreo. Samozrejme, ak ste sa už zaviazali k jednej konkrétnej platforme, vaše rozhodnutie o kúpe je tým oveľa jednoduchšie.

Špeciálne vlastnosti

(Obrázok: REX/Shutterstock)

Oba smartfóny sú na najvyššej úrovni, takže, ako by ste očakávali, majú veľa špeciálnych funkcií.

Výnimočnou funkciou iPhonu X je kamera TrueDepth, ktorá používateľom umožňuje odomknúť telefón pomocou systému rozpoznávania tváre nazývaného Face ID. Spoločnosť Samsung mierne uzavrela medzeru svojou technológiou inteligentného skenovania, ktorá sa používa aj na rozpoznávanie tváre. Oba telefóny majú teraz aj bezdrôtové nabíjanie, aj keď nabíjaciu podložku si musíte kúpiť samostatne.

Pomocou virtuálneho asistenta Bixby od Samsungu (jeho verzia Siri) v kombinácii s fotoaparátom dokáže S9 prekladať cudzí jazyk do angličtiny v reálnom čase.

Galaxy S9 môže tiež slúžiť ako stolný počítač prostredníctvom príslušenstva DeX. DeX, prvýkrát odhalený minulý rok, je kolíska pre telefón, ktorá vám umožní pripojiť monitor, klávesnicu a myš a používať S9 na prácu s dokumentmi, prehliadanie webu a hranie hier.

cena

Priznajme si to, ani jeden z telefónov nie je lacný, ale ak si lámeme vlasy, Galaxy S9 je o niečo lacnejší, za 739 GBP za 64 GB verziu v porovnaní s 999 GBP za 64 GB iPhone X.

Obidve sú k dispozícii s celým radom ponúk a balíčkov, takže sa oplatí skontrolovať, aké doplnky ponúkajú rôzni operátori, skôr než sa zaviažete.

Verdikt

Na výber sú tri farby: čierna, modrá alebo fialová. Toto je čierna (Obrázok: Jeff Parsons)

Oba telefóny sú z hľadiska hardvérových funkcií, ako je displej a fotoaparát, tak blízko, ako sa len dá.

Diferenciátor prichádza vo forme softvéru. Ak ste si vytvorili zbierku aplikácií a profilov v systéme iOS, iPhone X bude pre vás lepšou voľbou. Siri je tiež oveľa lepšia ako Bixby – aj keď nie taká dobrá ako Asistent Google.

iPhone X pôsobí plynulejšie a efektívnejšie ako S9 vďaka integrácii hardvéru a softvéru, hoci ak máme byť úprimní – Samsung má viac funkcií.

Ak by sme mali zostúpiť na jednu stranu, povedali by sme, že Galaxy S9 prekonáva iPhone X.

Ale samozrejme, môžete mať úplne iný názor. Neváhajte to nechať v sekcii komentárov nižšie.

carole baskin joe exotický
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: