Recenzia Apex Legends: Skvelý battle royale od tvorcov Titanfall

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Úspech Apex Legends bol pre mnohých prekvapením s novým battle royale hra od vývojára Respawn, ktorý za týždeň získal impozantných 25 miliónov hráčov s výrazným nedostatkom propagácie.



Prečo si však tento voľne hrateľný titul tak rýchlo získal pozornosť hráčov?



Odpoveď môže byť v jej jednoduchosti; hoci nerobí nič prevratné, berie tie najlepšie časti z viacerých hier a skvele ich implementuje.



Zbrane pôsobia masovo, s prestrelkami pripomínajúcimi plynulú streľbu zo série Titanfall od Respawn (zasadenej do rovnakého vesmíru), rovnako ako veľké množstvo zbraní, z ktorých každá má svoj vlastný jedinečný štýl.

Jediná vec, ktorá by vás mohla občas zadržať, je množstvo munície na zbraň, ktorú by ste mohli mať, čo môže mnohých viesť k pocitu, že brokovnice sú silnou zbraňou prvej voľby, a to vďaka schopnosti zničiť nepriateľa bez toho, aby bol potrestaný aj za to, že zmeškal. veľa záberov.

Hra sa tiež zaoberá klastrom inventára inteligentným, ale jednoduchým spôsobom; keď máte vylepšený nástavec alebo brnenie, automaticky ho vymení za zbraň alebo slot, ktorý presahuje. Zdá sa, že zbrane sa v priebehu hry vyvíjajú a vytvárajú lepší zážitok v závislosti od príslušenstva k zbrani.

K dispozícii sú tri úrovne nástavcov zbraní a tri úrovne brnenia na vylepšenie vašej postavy v priebehu zápasu. K dispozícii je tiež vylepšenie batohu, ktoré vám umožní držať viac predmetov, ako je munícia, a lekárske súpravy, ktoré vás udržia v boji.



arcade fire uk tour 2014

Bojujte až do konca v tímoch po troch (Obrázok: EA Games)



Hra má, ako mnohé iné, tímovú súťaž, ktorú tvorí šesťdesiat hráčov v tímoch po troch. Ak skočíte sólo, stretnete sa s dvoma náhodnými spoluhráčmi. V budúcnosti sa hovorí o režime pre jedného hráča a režime duo, ale počkáme, či sa objavia.

Hra sleduje formát väčšiny battle royales; traja hráči vypadnú na obrovskú otvorenú mapu a pokračujú v rabovaní vybavenia a bojujú až do konca o to, aby prežili ako posledný tím. Hracia plocha je stále sa zmenšujúci kruh, ktorý núti hráčov na jedno miesto, aby o ňu bojovali.



ako rýchlo zarobiť 10k

Keď začnete, máte na výber z ôsmich postáv. Každá postava má špeciálne schopnosti a zručnosti, ako napríklad Pathfinder, ktorý môže rozmiestniť zips, aby tím mohol manévrovať na výhodnú pozíciu na mape, alebo Wraith, ktorý môže vytvoriť portál pre váš tím, aby sa dostal z nebezpečenstva a v prípade potreby premiestniť.

Malá zmena oproti podobným systémom oživenia v iných hrách umožňuje vašim spoluhráčom zostať v boji dlhšie. Ak je hráč zostrelený, môžete ho oživiť, kým sa plazí - ako je to v prípade mnohých iných titulov Battle Royale - ale ak je hráč úplne zabitý, nemusí zvyšok hry odsedieť.

Ak spoluhráč chytí ich transparent (spadne, keď je hráč zabitý), môže ho vziať na maják respawn a priviesť ho späť do boja. Trvá to nejaký čas a zostanete odhalení, keďže pri znovuvytváraní nemajú žiadne predmety ani zbrane, no výsledok môže stáť za to.

Apex Legends má niekoľko nových nápadov (Obrázok: EA Games)



Apex Legends skutočne vyniká tým, že kombinuje jednoduchosť battle royale s týmito úžasnými funkciami. Ďalšou významnou inováciou, ktorá určila smer pre hry vpred, je možnosť pingovať miesta, vďaka čomu váš tím bude vedieť, kde sú položky, kam by ste mali ísť alebo kde sa nachádza nepriateľský tím.

Táto funkcia umožňuje hráčom bez mikrofónu sprostredkovať jednoduché informácie rýchlejšie ako rozprávanie. Je úžasné, keď potrebujete pištoľ alebo príslušenstvo, ktoré by ste chceli, na ktorú môže váš spoluhráč pingnúť a potom môžete jednoducho pingnúť na rovnaké miesto a povedať, že ju chcete.

Aj keď je Apex Legends voľne hrateľná hra, má loot boxy, ktoré možno zarobiť postupovaním na vyššiu úroveň v hrách alebo so skutočnými peniazmi. Rovnako ako v prípade Overwatch a Fortnite je všetko v loot boxoch čisto kozmetické, takže nie je potrebné míňať skutočnú hotovosť.

Miernou nevýhodou tejto funkcie je odomknutie dvoch postáv prostredníctvom meny v hre. Môžete za ne samozrejme zaplatiť skutočnými peniazmi, ale trvalo mi 12 až 15 hodín, kým som zarobil v hernej mene dosť na odomknutie oboch.

Keď Respawn vydáva viac postáv, môže to odradiť veľa hráčov, ale keďže sú odomknuteľné bez potreby míňať peniaze, nie je to najhoršia situácia. Žiadna z postáv nie je o nič lepšia alebo horšia ako ostatné, je to len to, čo sa hodí k vášmu štýlu.

V hre sme si užili obrovské množstvo zábavy a nevieme sa dočkať, kedy skočíme do našej ďalšej hry. Apex Legends rieši mnohé slabiny iných battle royales a poskytuje vylepšený zážitok.

michelle owen sky sports

Tímová hra má skutočne efekt a môže spôsobiť skvelé súboje medzi vaším tímom a nepriateľom.

Hra je jednou z dlhodobých a prináša do žánru niekoľko fantastických nových funkcií, ktoré ju odlišujú od jej konkurentov.

Páči sa vám hra Apex Legends? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie.

Platforma: Xbox One, PS4, PC

Cena: Free-to-play

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: