Recenzia Apple HomePod: Krásne znejúci reproduktor, ale Siri za Alexou a Google chýba

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Vstup spoločnosti Apple na čoraz viac preťažený trh „inteligentných reproduktorov“ sa mal uskutočniť v decembri, ale spoločnosť sa oneskorila, aby dala svojmu vývojovému tímu trochu viac času na upevnenie softvéru.



Teraz prišiel HomePod s vyvolávacia cena 319 libier a plán, ako vyradiť Amazon a Google zo sporu o vašu obývačku.



Tieto dve spoločnosti efektívne rozdelili obchod s hlasom ovládanými reproduktormi, pričom Alexa a Google Assistant sa objavili na interných produktoch, ako aj na zariadeniach tretích strán, ako sú Sonos One a UE Megablast.



koľko rokov má Clive Owen yorkshire farmár

Ale ako vždy, oddaní používatelia Apple ocenia jemnosť a integráciu, ktorou je Cupertino známe.

HomePod je skutočne brilantný bezdrôtový reproduktor – čistota a hĺbka zvuku sú na špičkovej úrovni. Stále však existujú určité obmedzenia týkajúce sa Siri, ktoré ju brzdia ako „inteligentného“ reproduktora v porovnaní s konkurenciou.

Po niekoľkých dňoch testovania som si poradil s HomePodom takto.



Dizajn

(Obrázok: REUTERS)

HomePod s výškou 172 mm, pokrytý sieťovinou a dostupný v čiernej alebo bielej farbe, je taký nenáročný, ako sa len dá.



Horná časť zariadenia je lesklý disk, ktorý sa rozsvieti pomocou vizualizácie a dotykových tlačidiel +/- hlasitosti, keď reproduktor zachytí povel prebudenia „Hej, Siri“. Má pogumovanú základňu, ktorá zaisťuje, že sa nešmýka na rôznych povrchoch. Je potrebné vziať do úvahy napájací kábel, ale žiadne iné porty alebo pripojenia, ktoré by kazili vzhľad reproduktora.

Môžete ho umiestniť takmer kamkoľvek - do kuchyne, obývačky alebo spálne - a bude tam nenápadne sedieť.

Dizajn je typicky Apple; minimalistický a hrdý na to. Slúži tiež na to, aby vám pripomenul, že tento gadget je predovšetkým o zvuku - čo je super.

Jediná vec, na ktorú si treba dávať pozor, sú biele prstene, ktoré môžu zafarbiť vaše prstene. Nestalo sa mi to - ale Apple uznal problém.

(Obrázok: Internet neznámy)

Nie je nezvyčajné, že akýkoľvek reproduktor so silikónovou základňou tlmiacou vibrácie zanecháva pri umiestnení na niektoré drevené povrchy jemné stopy,“ uvádza sa na stránke pomocníka HomePodu.

Stopy môžu byť spôsobené olejmi difundujúcimi medzi silikónovou základňou a povrchom stola a často zmiznú po niekoľkých dňoch, keď sa reproduktor odstráni z dreveného povrchu.

Ak nie, škvrny môžete odstrániť jemným utretím povrchu mäkkou vlhkou alebo suchou handričkou.'

Kvalita zvuku

(Obrázok: HomePod)

Apple nie je v hudbe žiadnou neznámou – napokon, spoločnosť urobila MP3 prehrávače mainstreamom a v roku 2014 získala Beats by Dre za skvelé 3 miliardy dolárov.

najlepšie lacné smartfóny 2017 vo Veľkej Británii

Vnútri HomePodu je 20 mm vysokofrekvenčný basový reproduktor (exkurzia je pohyb kužeľa pohonu počas prehrávania – a 20 mm je veľký) a sedem výškových reproduktorov okolo spodnej časti.

Efekt je rezonančný – či už ide o cvaknutie basovej struny alebo ostré chvenie vokálov – zvuk HomePodu je plne sformovaný.

Neexistujú žiadne prebytočné výšky alebo hlboké basy, ktoré by zatienili zážitok. A čo viac, HomePod upraví zvuk v závislosti od toho, kde sa nachádza v miestnosti – či už pri stene alebo vonku.

Reproduktor môže oddeliť rôzne časti stopy; viesť vokály z prvkov pozadia a automaticky ich upraviť tak, aby sa čo najviac priblížili pôvodnej nahrávke.

Pokiaľ ide o kvalitu zvuku, tento reproduktor ľahko prevyšuje druhú generáciu Amazon Echo (mal by, je to viac ako trojnásobok ceny) a v skutočnosti je najlepší aj v reproduktore Sonos One (199 GBP).

vzácne bankovky v hodnote 10 libier

Apple si uvedomuje, že väčšina ľudí chce inteligentný reproduktor na prehrávanie hudby a to je to, čo HomePod robí najlepšie. To znamená, že HomePod čerpá svoje melódie z Apple Music, takže ak ste úplne oddaní Spotify, možno budete chcieť hľadať inde. Ak ešte nie ste predplatiteľom, môžete získať trojmesačnú bezplatnú skúšobnú verziu a počet skladieb v ponuke je ľahko porovnateľný so Spotify alebo Hudbou Google Play.

Ovládanie Siri

(Obrázok: Apple)

Inteligentné prvky tohto reproduktora pochádzajú z hlasového asistenta Apple Siri – ktorý možno nastaviť na mužský alebo ženský hlas. Pole šiestich mikrofónov vo vnútri HomePodu zaisťuje, že zachytí príkaz na prebudenie „Hej, Siri“, aj keď je hudba nahlas. Počas mojich testov ma počul z druhej strany miestnosti, aj keď bola hlasitosť zvýšená.

Ale z hľadiska toho, čo Siri skutočne dokáže robiť , stále zaostáva za Alexou od Amazonu a najmä asistentom Google s podporou vyhľadávania.

Môžete sa ho spýtať na fakty alebo počasie a povie vám futbalové skóre alebo nastaviť časovač. A samozrejme, je to dobré s hudbou – prehrávaním vašich zoznamov skladieb alebo niečoho, čo si na základe histórie prehrávania myslí, že sa vám bude páčiť. Ale ak chcete, aby si zapísal pripomienku alebo niečo vložil do vášho kalendára – bude fungovať iba s jedným priradeným používateľom iCloud.

Podobne môžete odpovedať na svoj iPhone a odosielať správy pomocou HomePodu, ale je to rozšírenie vášho iPhone - takže ho opäť nemôže používať nikto iný. Zatiaľ čo Google ponúka podporu pre viacerých používateľov s viacerými účtami prepojenými s reproduktorom, v tomto prípade to tak nie je. V závislosti od toho, ako sa pozeráte na ekosystém spoločnosti Apple, to môže byť váš najväčší problémový bod.

Recenzie modulov gadget

A je skutočne samozrejmé, že ak ste používateľom systému Android, HomePod nie je pre vás.

HomePod funguje dobre s takzvanými produktmi internetu vecí – ak máte vo svojom gaffe inteligentné žiarovky, môžete ich vypnúť alebo zapnúť pomocou Siri. Opäť to všetko bude potrebné nakonfigurovať prostredníctvom aplikácie HomeKit od Apple na vašom iPhone alebo iPade – ktorá zase bude musieť bežať na iOS 11.2.5 alebo novšom.

Je to lepšie ako Amazon Echo, Sonos alebo Google Home?

(Obrázok: Getty Images Severná Amerika)

mike tyson dcéra bežiaci pás

Pokiaľ ide o kvalitu zvuku, odpoveď je kategorické áno. Pokiaľ ide o všestrannosť, odpoveď je – v súčasnosti – nie.

Tiež, akému druhu ekosystému sa venujete? Ak ste zarytým používateľom systému iOS, HomePod vám nebude chýbať. Môže to byť trochu zložitejšie, ak už máte niekoľko reproduktorov Sonos rozmiestnených okolo a máte radi svoju hudbu cez Spotify.

Ak máte vo svojom dome akýkoľvek iný druh ekosystému - potom je Alexa pravdepodobne lepšou stávkou, pretože je najuniverzálnejšia.

Apple povedal, že HomePod bude fungovať cez vašu domácu WiFi ako multi-room reproduktor v štýle Sonos, ale táto funkcia príde až neskôr v tomto roku. V určitom okamihu v budúcnosti bude vydaný prostredníctvom aktualizácie softvéru. A je zrejmé, že za druhý HomePod budete musieť zaplatiť ďalších 319 £.

Prirodzene, jeho nastavenie je veľmi jednoduché. Tento proces je podobný spárovaniu novej sady AirPods s vaším iPhone.

Verdikt

Apple HomePod (Obrázok: Apple)

Predpoklad spoločnosti Apple s HomePodom je v tomto bode jasný: zaviazal sa poskytnúť najlepší zvukový zážitok prostredníctvom ekosystému spoločnosti.

V tom sa darí.

Siri však v porovnaní so svojimi súpermi chýbajú schopnosti.

Samozrejme, tieto sa môžu v budúcnosti rozvíjať. Spoločnosť Apple nikdy nemala záujem byť prvou spoločnosťou, ktorá niečo urobila, ale je hrdá na to, že všetky jej technológie navzájom hladko spolupracujú.

chelsea v arsenal kick off

Preto, ak chcete, aby sa váš dom stal brlohom autonómie zameraným na Apple, toto by malo byť na vrchole zoznamu – pokiaľ vám nevadí zaplatiť viac, ako by ste zaplatili za Echo.

Ak ste používateľom Apple, ktorý sa menej zaujíma o rozhovory so zvukovým zariadením, ako o to, aby to znelo úžasne, toto je zariadenie pre vás.

Apple HomePod si môžete kúpiť za 319 £ tu .

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: