Samsung len niekoľko dní pred uvedením na trh ZRUŠÍ jednu z kľúčových funkcií Galaxy S8

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Samsung Galaxy S8 má byť najhorúcejším novým smartfónom roku 2017, ale spoločnosť stiahla jednu z jeho kľúčových funkcií len niekoľko dní pred uvedením na trh.



Telefón, ktorý sa má v niektorých krajinách uviesť na trh 21. apríla, sa vyznačuje novým bezrámovým dizajnom s „nekonečným“ displejom, prémiovými fotoaparátmi a prvým 10nm čipom v tomto odvetví, ktorý sľubuje vysoký výkon.



Vyznačuje sa tiež novým Osobný asistent podobný Siri s názvom Bixby , o ktorom spoločnosť Samsung tvrdí, že ponúka „hlbší zážitok“ než iní hlasoví agenti alebo asistenti na trhu.



Samsung už varoval, že hlavná funkcia Bixby – hlasové ovládanie – nebude k dispozícii vo Veľkej Británii pri uvedení na trh, ale zákazníci v USA a Južnej Kórei ju mali mať od prvého dňa.

Spiderman v Avengers 2

(Obrázok: / Sophie Curtis)

Teraz však spoločnosť Samsung odložila vydanie hlasového ovládania Bixby aj v USA s tým, že nový umelo inteligentný osobný asistent bude dostupný až „neskôr na jar“.



„Kľúčové funkcie Bixby, vrátane Vision, Home a Reminder, budú dostupné s globálnym uvedením Samsung Galaxy S8 21. apríla,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

'Bixby Voice bude k dispozícii v USA na Galaxy S8 neskôr na jar.'



Galaxy S8 prichádza s a vyhradené tlačidlo Bixby , čo naznačuje, že hlasový asistent sa nakoniec stane neoddeliteľnou súčasťou prevádzky zariadenia.

Ešte pred týmto neúspechom však spoločnosť Samsung varovala, že pri spustení Bixby bude povolená iba podskupina predinštalovaných aplikácií, pričom ďalšie budú časom pridané.

(Obrázok: / Sophie Curtis)

dúhový vianočný stromček uk

„Máme odvážnu víziu revolúcie v rozhraní človek-stroj, ale táto vízia sa nezrealizuje zo dňa na deň. Ambície si vyžadujú čas,“ povedal minulý mesiac InJong Rhee, vedúci výskumu a vývoja softvéru a služieb v Samsungu.

„Počnúc našimi smartfónmi bude Bixby postupne aplikovaný na všetky naše spotrebiče. V budúcnosti budete môcť ovládať svoju klimatizáciu alebo TV cez Bixby.

'S rastom ekosystému Bixby veríme, že sa Bixby vyvinie z rozhrania smartfónu na rozhranie pre váš život.'

V komentári k oneskoreniu Richard Windsor, analytik spoločnosti Edison Investment Research, uviedol, že Bixby padol ešte pred svojou prvou prekážkou.

„Oneskorenie uvedenia Bixby od Samsungu je silným ukazovateľom toho, ako ďaleko zaostáva Samsung, pokiaľ ide o umelú inteligenciu,“ povedal Windsor.

(Obrázok: / Sophie Curtis)

'Dôvodom oneskorenia je, že systém rozpoznávania hlasu v angličtine nie je dostatočne dobrý a výrazne zaostáva za výkonom Bixby v kórejčine.'

Samsung Galaxy S8

Dodal: „Digitálni asistenti čelia kritickému problému s kuracím a vajcom. To znamená, že na zlepšenie potrebujú údaje, ale ak nie sú dobré, nikto ich nepoužije, čím ich pripraví o údaje, ktoré potrebujú na zlepšenie.

'Takýmto tempom si užívatelia vyskúšajú Bixby raz alebo dvakrát a rýchlo sa vzdajú radšej používania dotykového vstupu a iných digitálnych asistentov.'

Predobjednávky na Samsung Galaxy S8 sú teraz otvorené, pričom zákazníci si predobjednajú svoje zariadenia od 20. apríla v závislosti od dostupnosti na sklade.

čo znamená 400

Zariadenie sa začne predávať v Spojenom kráľovstve a Európe 28. apríla za cenu 689 GBP alebo 779 GBP za nadrozmernú verziu.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: