Spoločnosť Samsung zastavila výrobu Galaxy Note 7 po viacerých správach o horiacich náhradných telefónoch

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Samsung pozastavil výrobu svojej vlajkovej lode smartfónov Galaxy Note 7, uviedol zdroj v pondelok po správach o požiaroch v náhradných zariadeniach pridaných k technologickému gigantu. najhoršie spomínaná kríza .



Poprední americkí a austrálski mobilní operátori tiež pozastavili predaj alebo výmenu Poznámka 7 s, zatiaľ čo veľké letecké spoločnosti zopakovali zákaz používania telefónov pasažiermi po tom, čo dym z náhradného zariadenia minulý týždeň prinútil evakuáciu osobného lietadla v Spojených štátoch.



Požiare v telefónoch, ktoré mali nahradiť zariadenia, ktoré boli stiahnuté z trhu sklon k výbuchu pre najväčšieho svetového výrobcu smartfónov by to bola katastrofa, čo naznačuje, že sa mu nepodarilo vyriešiť problém, ktorý už poškodil jeho značku a hrozí, že vykoľají oživenie v jeho mobilnom biznise.



Vybuchnutý Samsung Galaxy Note 7

Vybuchnutý Samsung Galaxy Note 7 (Obrázok: imgur/crushader)

„Ak bude Note 7 umožnené pokračovať, mohlo by to viesť k najväčšiemu aktu sebazničenia značky v histórii moderných technológií,“ povedal Eric Schiffer, expert na stratégiu značky, predseda Reputation Management Consultants.

dostať zaplatené, aby ste schudli

'Samsung potrebuje urobiť obrovský zápis a hodiť Note 7 do inžinierskej siene hanby vedľa Fordu Pinto.'



V regulačnom podaní Samsung uviedol, že „upravuje“ zásielky Note 7, aby umožnili kontroly a prísnejšiu kontrolu kvality v dôsledku vzplanutia niektorých zariadení.

Samsung dúfal, že Galaxy Note 7 oživí predaj jeho smartfónov



Nevyjadrila sa k zastaveniu výroby ani príčine požiarov, zatiaľ čo zdroj – ktorý odmietol byť identifikovaný, pretože nemal oprávnenie hovoriť s médiami – nevysvetlil, či boli identifikované konkrétne problémy alebo kedy bola výroba zastavená.

Samsung pre agentúru Reuters povedal, že vyšetruje správy o „problémoch s tepelným poškodením“ a okamžite podnikne kroky na odstránenie akýchkoľvek problémov v súlade s opatreniami schválenými americkou komisiou pre bezpečnosť spotrebiteľských produktov.

2. septembra spoločnosť Samsung oznámila a globálne stiahnutie 2,5 milióna Note 7 kvôli chybným batériám, ktoré spôsobili požiar niektorých telefónov.

Samsung Note 7 začal horieť

Zvyšky Samsung Note 7 po tom, čo začal horieť (Obrázok: Ariel Gonzalez/YouTube)

Objednal si nové batérie od iného dodávateľa a len o dva týždne neskôr začal zákazníkom dodávať náhradné batérie. Podobné problémy ale vznikli aj pri náhradnom Note 7 5. októbra, ktorý začal fajčiť v lete spoločnosti Southwest Airline v Spojených štátoch.

Samsung akcie, ktoré sa po počiatočnom výpredaji po stiahnutí opäť vzchopili, uzavreli pokles o 1,5 %, v porovnaní s nárastom o 0,2 % na širšom trhu.

„Myslím si, že najčistejšia vec, ktorú môžete urobiť, je vzdať sa Note 7,“ povedal manažér fondu HDC Asset Management Park Jung-hoon, ktorého fond vlastní akcie Samsungu.

'Hrôzostrašné je, že to spôsobuje, že ľudia opakovane pochybujú o základných schopnostiach Samsungu, takže je dôležité, aby Samsung tento problém rýchlo prekonal.'

Kríza zvolávania spoločnosti Samsung sa zhodovala s tlakom jedného z najagresívnejších hedžových fondov na svete, Elliott Management, aby spoločnosť rozdelil a vyplatil 27 miliárd dolárov ako špeciálnu dividendu.

Zákaz lietania

Zopakovali veľké letecké spoločnosti, letecké regulačné orgány a letiskové úrady zákazy pre cestujúcich používať telefóny , že Note 7 by sa nemal zapínať ani nabíjať na palube.

Juhokórejská vládna agentúra uviedla, že monitoruje správy o požiaroch, a varovala, že stiahnuté zariadenia Note 7 by sa nemali používať ani nabíjať v lietadlách.

Lietadlo Southwest Airlines a prúdové lietadlo Delta Air Lines boli na kolíznom kurze na medzinárodnom letisku Midway v Chicagu.

Galaxy Note 7 začal minulý týždeň počas letu Southwest Airlines fajčiť (Obrázok: Brian z Toronta / Wikimedia Commons)

V pondelok zakročili aj mobilní operátori.

AT&T, druhý najväčší mobilný operátor v USA, uviedol, že prestane vydávať náhradné Note 7 a umožní zákazníkom so stiahnutým Note 7 vymeniť toto zariadenie za iný smartfón Samsung alebo iný smartfón podľa vlastného výberu.

Tretí najväčší americký operátor, T-Mobile US, uviedol, že dočasne zastavuje predaj nových Note 7, ako aj burzy, zatiaľ čo Samsung skúmal „viaceré hlásenia problémov“ s jeho vlajkovou loďou.

Samsung Galaxy Note7

Samsung Galaxy Note7 (Obrázok: Getty)

T-Mobile ponúkol zákazníkom, ktorí si priniesli svoj Note 7, kredit 25 USD na telefónnom účte.

Najväčší austrálsky operátor Telstra uviedol, že Samsung pozastavil dodávky nových Note 7, zatiaľ čo ďalší austrálski operátori Optus a Vodafone uviedli, že prestali vydávať nové Note 7.

Dvaja najväčší juhokórejskí mobilní operátori, SK Telecom a KT, uviedli, že situáciu monitorujú.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: