Suzuki Swift Sport druhej generácie je prakticky dokonalý

Životný Štýl

Váš Horoskop Na Zajtra

Keby som bol o niečo múdrejší a vedel by som vytvárať šikovnú grafiku, grafy a tabuľky, mohol by som nakresliť graf, ktorý by na osi y (čo je podľa mňa tá, ktorá smeruje nahor) ukazoval počet úsmevov za hodinu (SPH) a libry na x osi (ktorá ide pozdĺž dna).



Na tento graf by som dal výber áut; napríklad naftový Smart Fortwo. Toto auto by bolo vľavo dole, pretože nestojí príliš veľa, ale tiež neposkytuje veľa SPH.



Lamborghini by bolo niekde hore vpravo, pretože je to veľa peňazí a poskytuje veľa úsmevov za hodinu.



Ste so mnou?

Zaujímavosťou grafu Hammond Smile per Pound je, že by existovalo niekoľko áut, ktoré by zaberali ľavú hornú časť grafu vo svojom vlastnom malom zhluku.

S nimi by bolo toto Suzuki Swift Sport. Stojí to len 13 499 libier, čo to dáva pekne doľava na spodnom riadku, a je to veľká zábava, čo to dáva vysoko na os y.



Swift Sport je v skutočnosti oveľa zábavnejší, ako by mal byť, najmä ak si prečítate špecifikácie.

Jeho 1,6-litrový motor napríklad produkuje iba 134 koní. Veľa malých prepravcov má viac poke ako to. Potom sa však pozrite na hmotnosť auta, ktorá je rozumných 1 045 kg.



Skombinujte tieto dva a získate pomer výkonu a hmotnosti 128 koní na tonu, čo je približne rovnaký výkon ako u klasických hot hatchov z 80. rokov, akými boli MK1 Golf GTI a Peugeot 205 GTI.

Ide o Swift Sport druhej generácie a zvonku vyzerá ako mierny face-lift. V skutočnosti vizuálne nedokážem rozlíšiť medzi starým a novým.

Prečo by sa mali trápiť s receptom, ktorý už teraz chutil fantasticky?

Pretože predchádzajúci Swift Sport mal niekoľko nevýhod.

je to na netflixe

Jedným z nich bolo, že pri diaľničných rýchlostiach bude trochu hlučný. Mali by ste jazdiť v takom horúcom malom poklope, akým je Suzy, po zaujímavých, krkolomných cestách, no niekedy musíte použiť diaľnicu, aby ste sa k nim dostali.

Problém bol v tom, že staré auto malo päťstupňovú prevodovku. Inžinieri mohli urobiť piaty prevodový stupeň veľmi dlhý, ale to by pokazilo športový pocit.

Odpoveďou pri novom aute bola montáž šesťstupňovej prevodovky.

Výsledkom je šmrncovné auto, ktoré šprintuje cez prevody, no pri diaľničných rýchlostiach je pokojnejšie.

nominácie na veľkého brata 2014

V tlačovom materiáli Suzuki sa hovorí o výmene profilov vačkových hriadeľov, riadnych starých technických záležitostiach, ktoré dnes vykonávajú iba fajčiari, nadšenci klasických áut v halách.

Žiadne hranie sa s efektnou elektronikou, toto je tradičný tuning auta.

Odpruženie bolo vzadu trochu tuhšie, s tvrdšími pružinami a puzdrami, čo má za následok presnejšie riadenie. Predný pomocný rám bol tiež zosilnený a konzoly, ktoré spájajú hrebeň riadenia, boli zosilnené.

Najvyššia rýchlosť Swiftu je 121 mph a šprint z 0-62 mph príde za 8,7 sekundy, čo je o niečo rýchlejšie, ako to bývalo vďaka novej prevodovke.

Vo vnútri sa Sport takmer vôbec nezmenil.

Sedadlá vyzerajú trochu lacno a sú trochu mäkké na okrajoch, aby skutočne podporili vaše stehná v rýchlych zákrutách, takže by sa mohlo oplatiť pozrieť sa na pár sexy popredajných sedadiel odniekiaľ ako Demon Tweeks alebo dokonca z eBay.

Okrem toho je malé Suzuki prakticky dokonalé.

Ľudia, ktorí sa chvália, koľko koní má ich motor, sa k tomu nepriblížia, ale každý, kto miluje šoférovanie a chápe, že skvelá ovládateľnosť je dôležitejšia ako čistý výkon, ho bude zbožňovať.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: