Samošnurovacie tenisky Nike v štýle Back To The Future môžu byť teraz utiahnuté Siri

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Samošnurovacia topánka bola odvtedy fantáziou milovníkov sci-fi Návrat do budúcnosti 2 a s novým Adapt Huarache od Nike je to teraz prakticky realita.



Nielen topánky automaticky sa utiahnu a uvoľnia , ale reagujú na hlasové príkazy cez Siri na vašom iPhone alebo Apple Watch.



Originálne tenisky Huarache, predstavené takmer pred tromi desaťročiami, prerazili vďaka svojmu neobvyklému dizajnu – zloženému z neoprénovej topánky a exoskeletálnych zvrškov.



Aj keď Adapt Huarache nemá neoprénovú topánku, ktorou bol známy jej predchodca, kompenzuje to systémom samošnurovania FitAdapt.

(Obrázok: Nike)

Táto nová inovatívna technológia s motorom „v strede chodidla“ automaticky uťahuje a uvoľňuje šnúrky a tvrdí, že nositeľovi dokonale sadne.



Či už teda bežíte po trubici – v takom prípade si môžete zvoliť priliehavejší strih – alebo čítate tento článok, zatiaľ čo sedíte pri stole – kde možno chcete voľnejší pocit – technológia vám umožní cítiť sa pohodlne.

Šnúrky je možné nastaviť pomocou digitálnych ovládacích prvkov v aplikácii alebo, ak sa cítite obzvlášť letargický, jednoducho povedzte Siri, aby to urobila.



„Najnovšia iterácia FitAdapt umožňuje širší rozsah osobných preferencií v rôznych situáciách – kľúčová revolúcia vzhľadom na viacúčelový charakter súčasnej obuvi pre životný štýl,“ Nike vysvetľuje.

Tréneri budú tiež obsahovať dve LED svetlá, ktoré možno ovládať a meniť farbu pomocou aplikácie FitAdapt.

Aplikácia ponúkne prednastavené režimy, ktoré je možné nastaviť na rôzne farby a strihy v závislosti od typu vašej nohy a aktivity.

(Obrázok: Nike)

dátum vydania grey's anatomy season 16

Okrem okamžitého uspokojenia by táto technológia mohla tiež dramaticky zlepšiť kvalitu života ľudí s pohybovými dysfunkciami, ktorí si nemusia byť schopní zaviazať si šnúrky, čo so sebou prinesie pocit nezávislosti a autonómie.

Adapt Huaraches bude uvedený na trh 13. septembra prostredníctvom aplikácie Nike SNKRS a vybraných predajcov.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: