YouTube oficiálne spúšťa „tmavý režim“ pre nočné sledovanie – má to však háčik

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak máte vo zvyku pozerať YouTube videá neskoro v noci, možno vás poteší, že existuje spôsob, ako sa uchrániť pred únavou očí.



Video platforma oficiálne spustila svoju „tmavú tému“, ktorá po aktivácii stmaví všetky svetlé plochy strany vo vašom prehliadači.



Podľa YouTube je tento režim určený na vytvorenie „kinovejšieho vzhľadu“ pre divákov a tiež na pohodlnejšie prehliadanie a sledovanie videí v noci.



Používatelia túto zmenu vo všeobecnosti privítali:

Niekoľko používateľov však poukázalo na to, že zmena farby spôsobila, že webová stránka vyzerala dosť nezdravo:

Bohužiaľ, má to háčik. Nová temná téma bude k dispozícii iba na počítačovej verzii YouTube, čo znamená, že tí, ktorí k službe pristupujú na svojich smartfónoch, sa budú musieť zmieriť so starým bielym pozadím.



Temná téma je jednou z niekoľkých dizajnových zmien, ktoré YouTube robí na svojich webových stránkach. Nový vzhľad využíva materiálový dizajn Google, ktorého cieľom je poskytnúť svieže, jednoduché a intuitívne používateľské rozhranie.

Aktualizovaná bola aj mobilná aplikácia, ktorá obsahuje nové ovládanie gestami – takže teraz môžete dvakrát klepnúť na ľavú alebo pravú stranu videa a pretočiť dopredu alebo dozadu o 10 sekúnd.



Môžete tiež zrýchliť a spomaliť prehrávanie videa a zobraziť rad navrhovaných videí počas sledovania v režime celej obrazovky.

Nakoniec YouTube prepracoval svoje ikonické logo:

„Aktualizované logo, navrhnuté pre náš svet viacerých obrazoviek, kombinuje vyčistenú verziu slova a ikony YouTube, čím vytvára flexibilnejší dizajn, ktorý funguje lepšie na rôznych zariadeniach, dokonca aj na tých najmenších obrazovkách,“ povedal Neal Mohan, šéf produktový dôstojník YouTube v a príspevok v blogu .

„Nové logo a ikona sa dnes objavia v mobilných zariadeniach a počítačoch a čoskoro aj vo všetkých našich ďalších aplikáciách a službách.“

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: