Recenzia Crackdown 3: Underbaked pokračovanie stále prináša plytkú zábavu

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Franšíza Crackdown bola vždy trochu zvláštna. Prvý hra , vydaný pre Xbox 360 v roku 2007 sa ukázal ako prekvapivo zábavný titul s otvoreným svetom od vývojára Realtime Worlds, hoci niektorí ho pôvodne odpisovali len ako prostriedok na prinútenie ľudí, aby zaplatili za demo Halo 3 (zakúpením Crackdown ste získali prístup na skorú ochutnávku netrpezlivo očakávaného tretieho dielu Halo).



Svet to nezapálilo, no vďaka neohrozenej slobode a prístupnosti hrania si to mnohí pamätajú s určitým stupňom uvoľnenia.



Pokračovanie, nie tak veľmi. Realtime boli nahradené hrou Ruffian Games pre Crackdown 2 o tri roky neskôr a výsledný zážitok zanechal veľa zmien, s pokračovaním sužovaným príliš opakujúcou sa akciou a zápletkou zahŕňajúcou zombie, čo bolo už v roku 2010 unavené.



Séria Crackdown začala dobre

zakázané psy vo Veľkej Británii

Takmer o desať rokov neskôr dostáva séria ďalšie sústo čerešne s Crackdown 3, pričom zodpovednosť za vývoj preberá Sumo Digital. Porovnávací technologický skok k Xbox One v spojení s trendom vzkriesenia starých franšíz znamená, že tí, ktorí si užili prvú hru, chcú vidieť nejaký druh súčasného vykúpenia génov.

Bohužiaľ, zatiaľ čo Crackdown 3 rozhodne nie je horší ako predchádzajúce hry, pravdepodobne nie je ani oveľa lepší.



Rovnako ako jeho predchodcovia, Crackdown 3 vás stavia do kože geneticky zmeneného agenta tajomnej organizácie na boj so zločinom The Agency. Keď sa uvoľníte v otvorenom meste, máte za úlohu po častiach zničiť zlý kabal, dokončiť rôzne misie, aby ste mohli oslabiť a postaviť sa nižším poručíkom. To vám umožní zaútočiť na ich šéfov a nakoniec urobiť krok na jednej osobe, ktorá ťahá za všetky nitky.

Rôzne typy nepriateľov sú slabé na rôzne zbrane



manželka Antona du Beke

Táto najnovšia kapitola sa odohráva v meste zvanom New Providence, kde si bezohľadná Terra Nova podmanila obyvateľstvo a pustila sa do drancovania zdrojov, aby si upevnila moc. Popri tom budete vylepšovať základné atribúty, ako je sila, zručnosti v strelných zbraniach, riadenie a výbušniny, ako aj zbieranie agilných guľôčok, aby ste zvýšili rýchlosť a výšku skoku na lahodne nadľudské úrovne.

Tento aspekt série určite zostáva príjemný. Stratiť hodiny skákaním zo strechy na balkón pri naháňaní sa za tichým hučaním a žiarou agilných gúľ je stále nesmierne uspokojujúce. Všetko ostatné však rýchlo upadne do zabehnutých koľají.

Aj keď netrpí rovnakou záplavou ikon misií na hernej mape ako iné hry s otvoreným svetom (kašľať na Assassin's Creed), úlohy Crackdown 3 prakticky všetky spadajú do rovnakej pasce „choď sem a strieľaj veci a/ alebo stlačte tlačidlo'.

Či už ide o získanie jednokoľajovej stanice z Terra Nova alebo zničenie banskej operácie, jednoducho sa objavíte a bezmyšlienkovite vyložíte svoje zbrane na čokoľvek, čo treba zmeniť na popol.

Akcia je výbušná, ale bezduchá

Aktivity si vyžadujú len málo, ak vôbec nejakú jemnosť, a celý zážitok sa stáva rovnako pozoruhodným, ako keby ste sa v nedeľu ráno prechádzali v supermarkete s nákupným zoznamom v ruke. Niektoré udalosti sa môžu skončiť v priebehu niekoľkých sekúnd, keď jednoducho preskočíte na požadovaný ovládací panel a hacknete alebo odpálite slabé miesto raketometom.

Zatiaľ čo bezohľadné krviprelievanie je jedným zo zamýšľaných charakteristických znakov série – a niečo, čo bolo v roku 2007 svieže – v roku 2019 sa javí ako dosť chýbajúce. To sa vzťahuje aj na samotné mesto, ktoré pôsobí nevýrazne aj napriek neónu a hologramom posiatym futuristickou krajinou.

Spolu s jeho riedko obsadenými cestami a ulicami sa jazda nikdy nezdá byť dobrou voľbou vzhľadom na to, aké drsné sú riadenie všetkých civilných vozidiel a aké sú cesty naboso. V čase, keď ste si privolali vlastné transformačné auto Agentúry, by ste ho aj tak mohli dostať pešo alebo rýchlo cestovať do cieľa.

Je to slušný výbuch, ale cíti sa trochu dutý

K dispozícii je aj ponuka pre viacerých hráčov, ktorá vám umožní pustiť sa do kampane v kooperácii s priateľom alebo sa ponoriť do Wrecking Crew, veľmi propagovaného online režimu ničenia hry Crackdown 3.

koľko má rokov jedward

Tu sa budete môcť spojiť s ostatnými a postaviť sa proti nim v rôznych typoch hier, pričom budovy v bojovej oblasti poskytujú vysokú úroveň zničiteľnosti, čo je zjavne možné vďaka schopnostiam „cloud computingu“ konzoly Xbox One.

Vyhliadka na to však nemusí nevyhnutne vyvrátiť sklamanie z Crackdownovho pokusu o veľké oživenie, ktorý sa cíti trochu nedopečený, dokonca aj keď charizmatická hviezda Brooklyn Nine-Nine Terry Crews prepožičiava svoj hlas a podobu procesu.

Naskytla sa tu skvelá príležitosť vziať si základné princípy franšízy a sformovať ich do niečoho odvážnejšieho a modernejšieho. Crackdown 3 nie je v žiadnom prípade hrozný, ale bombastické vzrušenie má v tomto všeobecnom pokračovaní krátke trvanie.

Platforma: Xbox One, PC

131, čo znamená anjelské čísla

cena: 46,99 £

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: