Záznamy Samsung Galaxy Note 7 stiahnuté z eBay, keď sa predajcovia pokúšajú bičovať potenciálne nebezpečné telefóny

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ebay, online trh, začal odstraňovať zoznamy pre smartfóny Samsung Galaxy Note 7.



Tento krok prichádza po tom, čo spoločnosť Samsung oznámila ukončenie výroby telefónu po problémoch s batériou, ktoré spôsobili niekoľko výbuchov.



Proaktívny krok eBay je snaha zastaviť šírenie smartfónu skôr, ako sa niekto iný zraní.



„Môžem potvrdiť, že proaktívne odstraňujeme všetky záznamy pre Samsung Galaxy Note7 na celom svete,“ potvrdil pre NEWSAM hovorca eBay.

Mnoho majiteľov telefónov ponúklo svoje náhradné telefóny na predaj na eBay po tom, čo spoločnosť Samsung ponúkla náhrady po prvom kole chybných telefónov.

Galaxy Note 7



Niektoré z telefónov majú ponuky presahujúce 780 £ – aj keď samotný telefón stojí len 630 £, keď je nový.

A čo viac, spoločnosť Royal Mail uviedla, že zakazuje odosielanie potenciálne výbušného zariadenia - takže žiadny predajca ho nebude môcť odoslať, aj keď sa predá.



Ako International Business Times poukazuje na to, že online predajný trh Gumtree tiež začal odstraňovať zoznamy chybných telefónov.

„Po dnešnom oznámení od spoločnosti Samsung môžeme potvrdiť, že pracujeme na odstránení záznamov pre Samsung Galaxy Note 7,“ povedal Gumtree pre stránku.

Poznámka 7

Rozložená poznámka 7 (Obrázok: Brian Green)

„Ak by ľudia videli na našej stránke inzerovaný Galaxy Note7, odporúčame im, aby nepokračovali v kúpe a nahlásili nám reklamu pomocou tlačidla „nahlásiť reklamu“ na mieste.“

Samsung medzitým potvrdil správy o ukončení výroby telefónu.

„Môžeme potvrdiť správu, že Samsung natrvalo prerušuje výrobu Galaxy Note7,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Spoločnosť Samsung spustila v Spojenom kráľovstve výmenný program, ktorý zákazníkom umožňuje obchodovať so svojimi existujúcimi zariadeniami, ale to bolo zastavené po tom, čo sa navrhlo, aby sa v Note7 vyskytli ďalšie chyby okrem problému s batériou.

Spoločnosť Samsung ešte nevydala aktualizované usmernenia, ale podľa Alexa Neilla, výkonného riaditeľa pre domáce a právne služby spoločnosti Consumer Watchdog ktoré? , mali by ste mať nárok na vrátenie peňazí.

„Na vrátenie telefónu máte 14 až 30 dní v závislosti od toho, kde ste ho kúpili, a ak ide o chybný produkt, mali by ste dostať plnú náhradu,“ povedal Neill.

'Najdôležitejšia vec pre tých, ktorí majú postihnutý model, je okamžite ho vypnúť.'

načítavanie ankety

Ktorá spoločnosť má najžhavejšie vychytávky?

DOTERAZ 0+ HLASOV

AppleSamsungNajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: